in , ,

Kiadtuk az első CISCO-s oklevelet a Székelyben

Sinka Attila, Szakálos Tamás és Molnár Miklós
Sinka Attila, Szakálos Tamás és Molnár Miklóscof

Intézményünk, a GYSZC Székely Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma a 2016/2017-es tanévben csatlakozott a CISCO Systems Inc.-hez, amit Magyarországon a HTTP Alapítvány képvisel és működtet. A csatlakozásnak köszönhetően a 2017/2018-as tanévben a már CISCO Hálózati Akadémiává vált iskolánk megkezdte a legmodernebb hálózati ismeretek oktatását.

A CISCO által elsajátítható e-learning tananyag 100%-ban kompatibilis az informatika ágazat szakgimnáziumi kerettantervével, a számítógép-hálózatok szerves részét képezik az ágazati informatika ismeretek érettségi vizsgatárgynak.

Ugyanakkor ezt a tananyagot – magasabb szinten – alkalmazzuk a szakképesítő vizsgára történő felkészítéskor is, ahol már sokkal nagyobb súlyban van jelen a hálózatok oktatása, elengedhetetlen a sikeres vizsga letételéhez.

Azon diákok, akik a jelenleg legkorszerűbb, legnaprakészebb tananyag elméleti és gyakorlati követelményeit is 70% felett teljesítik, nemzetközileg elismert, a CISCO Akadémia által kibocsátott elismerő oklevelet vehetnek át.

Akadémiai tagságunk első évében pedig meg is született az első eredményes vizsga, ami
Szakálos Tamás 13. C osztályos Informatikai rendszergazda tanulónk nevéhez fűződik. Tamás a vizsgákat összeségében 80% felett teljesítette, tehát elmondható, hogy bőven a minimális szint felett teljesített.

Egy ilyen teljesítmény napjainkban erős ajánlólevél lehet a hálózati cégek számára a leendő munkavállaló részéről, mivel a magas követelmények miatt igen nehéz megszerezni ezt a tanúsítványt.

Tamás iskolánkban tanult 5 évig informatika szakmacsoportban. Ezalatt számos országos versenyen szerepelt sikerrel. Tavaly jeles szinten érettségizett szakmai informatikából (informatika ismeretek), most júniusban pedig megszerezte az „Informatikai rendszergazda” szakképesítést, szintén jeles minősítéssel. Ezeket a szép eredményeket koronázta meg kitartó munkája gyümölcseként egy nemzetközileg is elismert szakmai oklevéllel.

Tanulmányait a következő tanévtől felsőoktatásban kívánja folytatni, melyhez stabil alapokat szerzett meg iskolánkban, mi pedig büszkén gratulálunk, és sok sikert kívánunk neki tanulmányaiban és további életében.

Sinka Attila és Molnár Miklós / CISCO CCNA instruktorok

Gilik Attila ollózása

Az egyenlő erők közül a vendégek jöttek ki jobban

Megnyitotta kapuit a Szarvasi Vízi Színház