in , , ,

A férjvadász Szarvasra érkezett

Saárossy Kinga
Saárossy Kinga

Július 6-án – pénteken – este, a Vízi Színház színpadán mutatták be a VII. Magyar Teátrum Nyári Fesztivál 5. versenyprogramját, Marcel Mithois – Aldobolyi Nagy György – G. Dénes György A férjvadász című zenés vígjátékát, az Egri Gárdonyi Géza Színház előadásában Balaskó Balázs Jászai Mari-díjas rendező rendezésében. A darabot Pongrácz Zsuzsa fordította.

Mit meg nem tesz egy nő, ha ötödszörre is özvegyen marad, ráadásul a férj mesés gazdagságát jelentő bányáit államosították? Természetesen új, gazdag férjet keres…

Coco (Saárossy Kinga Jászay Mari-díjas) arra ébred, hogy férje főbe lőtte magát. Gaston (Tóth Levente), a férj titkára közli, hogy azért, mert Peruban lévő bányáit államosították, így semmije sem maradt. Coco úgy dönt, titkolják el a halálhírt egy kis időre – csak estig –, mert addig férjet keres magának. Titkába Gastonon kívül beavatja Auguste-t az inast (Vókó János), aki szerelmes a nőbe, és Coco gyermekeit Anne-Marie-t (Babócsai Réka) és Nicolast (Kardos Kristóf), és az éjszaka közepén hívására megjelent barátnőjét Maggyt (Dimanopulu Afrodité), akit arra kér, keressen neki férjjelöltet. Ezzel indul a férjvadászat. Ám a beszélgetést kihallgatja Madmoiselle Valeria (Dér Gabi), aki szerelmes volt a férjbe, ezért szól a rendőrségnek, így megjelenik Becot rendőrfelügyelő (Reiter Zoltán), aki viszont beleszeret Cocoba. Ezzel persze nincsen vége a történetnek.

A darab nem igazán értékes mű, a zene ugyan javította, és kellemessé tette, ám a színészi játékok tették igazán fogyaszthatóvá, sikeressé. Saárossy Kinga játéka bravúros, végtelenül szerethető nőt varázsolt a színpadra. Hatalmas lendülettel, energiával játszotta végig az előadást, pedig szinte végig színpadon volt, de kihozott mindent, amit lehetett szerepből. Elegáns királynő volt a színpadon, a betétdalok nagy részét is ő énekelte. (Valamikor régen, Mezey Mária játszotta Coco szerepét.)

Színésztársai – Vókó János, Tóth Levente, Babócsai Réka, Kardos Kristóf, Dimanopulu Afrodité, Dér Gabi és Reiter Zoltán – remek alakításokkal voltak jelen a színpadon. Az említet szereplőkön kívül Baranyi Péter Anatole-ja, Tunyogi Péter Perui nagykövete és Káli Gergely Pascalja is nagyszerű színészi játékkal járult hozzá az előadás sikeréhez.

A dalbetéteket élőzenekar kísérte Nagy Zoltán vezényletével. Nagyon impozáns díszletet tervezett Langmár András. A jelmezek is szépek, ízlésesek, jó látványvilágot nyújtottak, tervezőjük Bodnár Enikő. A koreográfus Kelemen Dorottya volt.

Blaskó Balázs rendező ügyelt minden részletre, rendezése megmaradt vígjátéknak, nem ment át bohózatba, és színészeiből is kihozta a maximumot. A közepes darabból így vált nagyon jó előadás. A teltházas közönség hosszú tapssal köszönte meg az előadást és a színészi játékot.

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

Célkeresztben a humán szolgáltatások fejlesztése

Helló, Siófok!