in , ,

Helló, Siófok!

Helló, Balaton! Így köszönthették iskolánk tanulói június 17-én a magyar tengert, a magyar tenger fővárosát. Ebben az évben 26. alkalommal szerveztük meg a felső tagozat üdülő táborát Siófokon.

Izgatottan indult el a kis csapat. Az izgalomra több oka is volt felnőttnek, gyereknek egyaránt: vajon jó lesz az idő? Jó lesz az új szálláshely? Sikerül a programjainkat megvalósítani? Nem történik senkivel semmi baj? Szerencsére mindenre csupa-csupa pozitív válasz adható.

Az eleinte még hűvös víz – gyorsúszással meghódítható volt! – napról napra gyorsan melegedett. A ragyogó napsütés, a tiszta égbolt megtette a hatását.

Az új szálláshelyünk – a régi új tulajdonost kapott – nagyon jó volt. 2-3 ágyas szobákban – minden szoba saját vizesblokkal rendelkezett – helyeztek el bennünket. A szálló nagy udvarán a szabadidő eltöltésének számtalan lehetősége adva volt: foci-, kosárlabda- és homokos röplabda pálya, pingpongasztal, csocsó, biliárd, darts. A gyerekek ezeket a lehetőségeket hamar fel is fedezték és természetesen birtokba is vették. A szobákban szinte csak a csendes pihenő, illetve az alvás idején tartózkodtak.

Hatalmas ebédlőben kulturált körülmények között fogyaszthattuk el a nagyon finom és nagyon bőséges reggelit, ebédet, vacsorát – Jolika néni tálalásával.

Ha nem is az előzetesen kiadott időpontokban, de valamennyi programot sikerült megvalósítani:

· elcsendesedhettünk a Makovecz Imre által tervezett evangélikus templomban;

· gyönyörködhettünk Siófok és a Balaton panorámájában a város közepén álló víztorony körbe forgó felső szintjén;

· Balatonboglár különlegessége a Gömbkilátó. Számunkra is különleges volt ez a program: sikerült ugyanis megtalálnunk a kilátótól levezető legmeredekebb ösvényt! De mindenki hős volt: épen, egészségesen érkeztünk vissza a táborba – kivéve Tibi bácsit, aki az utat törte a gyerekeknek!

· bevetettük magunkat a Kálmán Imre sétány forgatagába: fagyi, jégkása, bazár – minden volt!

· Balatonfűzfőn a BalatonBob Szabadidőparkban mindenki nagyon jól érezte magát! A bátrabbak a bobozás mellett kipróbálták a hintókát is, ami nem volt kis teljesítmény;

· Misi bácsival esti horgászatra is kimentek azok, akik ennek a „sportnak” hódoltak – sajnos nem sok sikerrel, de ez nem rajtuk múlott!

· természetesen minden nap fürödtünk;

· volt vízibiciklizés, csúszda a Balatonba;

· sportversenyek: szlovák gyerekekkel nemzetközi focimeccs – nem mi nyertük, röplabda meccs – no ezt mi nyertük!

· a nyitó tábortűz helyett – mivel az első este a vasútállomáson vártuk hét színjátszó táborozónkat, akik Gyuri bácsival érkeztek vonattal – záró tábortűz volt, ínycsiklandó szalonnasütéssel egybekötve.

Mintha csak az időjárás is érezte volna, hogy vége a tábornak, a hazautazás már esős, szomorkás időben történt. De sebaj! A Balatonnál töltött idő nagyon jó volt, amit a Szilvi néni által készített fényképek is igazolnak. Bízva abban, hogy mindenki jól érezte magát, elköszönhetünk a tábortól úgy, hogy: Veled, jövőre, ugyanitt!

Bencsik Tiborné – táborvezető / Benka Gyula EAKTÁI

Saárossy Kinga

A férjvadász Szarvasra érkezett

Szarvasi győzelem a XIX. Cziglédszky Sámuel emléktornán