in , , ,

Szarvasi győzelem a XIX. Cziglédszky Sámuel emléktornán

A hagyományoknak megfelelően ebben az évben is a Cziglédszky Sámuel emléktornával rajtolt el a szezon, még a jelentősebb alapozó edzések előtt. Ezúttal is egyfélidős körmérkőzéseket játszottak a csapatok. A tornát Bukovinszky Béla, a Szarvasi FC alelnöke és a névadó özvegye, Manyi néni nyitotta meg.

Az első mérkőzésen a Szarvasi FC a megyei II. osztály ezüstérmes csapatát, a Békésszentandrási Hunyadi ellen lépett pályára. A szarvasiak minden új igazolása bemutatkozott ezen a találkozón, amely látható volt a mérkőzésen is, hiszen rögtön támadólag, kreatív támadásokat vezetve lendültek bele a játékba. A 15. percben Viszkok Dániel megpattanó lövése talált utat a vendégek kapujába. 1-0. Három perccel később Furár készített elő Murvainak, aki 20 méterről szépen helyezett a szentandrásiak hálójába. A második gól után egy vendég felívelés után Szikora maradt egy-egy az egyben Virággal, akit csak szabálytalanul tudott megállítani, a jogosan megítélt szabadrúgást a vendégek fölé rúgták. A 24. percben Murvai indult meg középen, tovább passzolta Furárnak, aki a középen érkező Piti elé tálalt, aki nem hibázta el a ziccert. 3-0. A 31. percben a vendégek kapufával jelezték, hogy ők is itt vannak. Hét perccel később igazi csiki csuki alakult ki a vendégek kapuja előtt, aminek végén Kriska szerezte a negyedik gólt. A 42. percben Sztojka is feliratkozott a gólszerzők közé. A mérkőzés utolsó momentuma azonban a vendégeké volt, aki a 44. percben szépíteni tudtak.

Szarvasi FC – Békésszentandrási HMSE 5-1
Szarvas: Lévai B. – Takács J., Bakró G., Szikora M., Viszkok D., Zima D., Murvai D., Furár R., Kriska N., Sztojka Á., Piti L.
szarvasi gólszerzők: Viszkok D., Murvai D., Piti L., Kriska N., Sztojka Á.

Rövid pihenő után a Kardos ellen folytatta a házigazda a tornát. Rétes mester szinte sort cserélt erre az összecsapásra, hét helyen változtatott az első mérkőzéshez képest. Kissé enerváltan kezdték a szarvasiak a találkozót, melynek eredményeképpen a 10. percben a kardosiak meg is szerezték a vezetést. Próbált egyenlíteni a Szarvasi FC, melyhez legközelebb Klimaj kapufájánál jártak. A 20. percben Moldván kapott labdát a középpályán, amellyel megindult, több játékost is kicselezett, majd a tizenhatoson belülre érve, remek mozdulattal emelt Petrovics kapujába. A következő 25 percben komolyabb gólhelyzetet nem sikerült kialakítani, így pont osztozkodással fejeződött be a második találkozó.

Szarvasi FC – Kardos-Örménykút KSK 1-1
Szarvas: Kasik V. – Viszkok D., Takács J., Szikora M., Pecznik P., Klimaj Z., Murvai D., Körösfalvi K., Moldván K., Magyar M., Farkas N.
szarvasi gólszerző: Moldván K.

Az utolsó találkozón a 45 percet pihenő Békésszentandrásiak, a pontot mentő Kardos ellen léptek pályára, egy esetleges kardosi győzelem esetén a kardosiakhoz kerülhetett volna a kupa, így érdekes találkozó volt kialakulóban a megye II. és megye III. ezüstérmeseinek csatája. A frissebb szentandrásiak gyorsabban és pontosabban játszottak, így megérdemelten arattak két gólos győzelmet.

Békésszentandrási HMSE – Kardos-Örménykút KSK 2-0

A XIX. Cziglédszky Sámuel torna végeredménye:
1. Szarvasi FC – 4 pont (6-2)
2. Békésszentandrási HMSE – 3 pont (3-5)
3. Kardos-Örménykút KSK – 1 pont (1-3)

A hagyományoknak megfelelően a legeket is díjazták a Korona étterembe tartott díjkiosztón és ebéden.

A torna gólkirálya Moldván Krisztián (Szarvasi FC) lett, mivel a tornán született 10 gólt mind más és más játékos szerezett, így a legszebb gólt szerző játékos kapta a díjat.
A legjobb mezőnyjátékos díját a 16 éves Tasi Kristóf (Békésszentandrási HMSE) kapta.
A legjobb kapus díját, a több szép védést is bemutató Petrovics Zsolt (Kardos-Örménykút KSK) nyerte el.

Legény Tamás (szarvasifc.hu)

Helló, Siófok!

Gesztesi Károly és Beleznay Endre

Fergeteges bohózat Gesztesi Károllyal és Beleznay Endrével