in ,

Felújított főutcán közlekedhetnek a csabacsűdiek

– Egy igen neuralgikus pontja volt a településünknek a Szabadság utcai állapot – idézte fel az előzményeket Molnár József. A nagyközség polgármestere hétfőn a Körös Televízió stúdiójában arról beszélt, hogy bár a 44107-es út a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezelésében van, az útra vonatkozó kritikák az önkormányzatot sem kímélték. Folyamatos megkeresések és hosszú évek küzdelme után végül elérték, hogy az út 1,1 km hosszan aszfaltozásra került, a fennmaradó részre pedig szórt köves burkolatot kapott. Ez utóbbi egy ideiglenes megoldás, de a források egyelőre ezt tették lehetővé.

Külön köszönetét fejezte ki dr. Takács Árpádnak kormánymegbízottnak és Dankó Béla országgyűlési képviselőnek, akik hatékony közbenjárásukkal mozdították előre az ügyet, és napirenden tartották az itt élők számára kardinális kérdést.

– Be kell látnunk, hogy véges a Magyar Közút anyagi kerete is. Azt tapasztaltuk, hogy próbálják hosszú évek lemaradását pótolni, amely sajnos az egész megyében tetten érhető. Mindenhova szeretnének valamilyen fejlesztést juttatni, de ezt csak a felállított rangsor mentén tehetik. Az elmúlt hónapokban annyi útépítő volt a településen, mint még soha, aminek örülnünk kell. Nem az az állapot uralkodik már, hogy egy kátyút kikerültem, és kettőbe belementem, hanem egy viszonylag jó úton és zökkenőmentesen lehet közlekedni – érzékeltette a változás jelentőségét, arra kérve a lakosságot, hogy ne csak negatív véleményüknek adjanak hangot.

Szólt a tervezett belterületi útépítéséről is. Mint arról már korábban beszámoltunk, legutóbb 2016 végén a Somogyi utca kapott szilárd burkolatot, amelyet önerőből, belügyminisztériumi támogatásnak és lakossági hozzájárulásnak köszönhetően valósítottak meg. A kivitelezést közfoglalkoztatottak végezték. Ezúttal a Bacsó utcai lakosok kérését mérlegelte a képviselő-testület, és sikerült hozzá forrást rendelnie. Az elképzelések szerint itt 300 m hosszan készülhet el egy 4 m széles, aszfaltburkolatú út, amelyből ezúttal is kivette a részét az utca lakossága.

Az út várhatóan szeptember végén kerül átadásra.

Fergeteges gála a Tessedik Táncegyüttes 50. szülinapján

Csoda a Csodaszarvas