Menu
in , ,

Nagyszabású teniszversennyel tisztelegtek Venásch György emléke előtt

A szarvasi teniszezők idén is versennyel tisztelegtek az egykori kiváló teniszoktató, Venásch György emlékének adózva. A 45 év alatti és feletti egyes, valamint páros kategóriákra közel 50 résztvevő sereglett össze az Erzsébet-ligeti pályákra. A sportág megyei fellegvárain kívül Budapestről, Szegedről, Pécsről, Debrecenből és Szentesről érkeztek versenyzők, akik 16-os táblán kezdték meg a küzdelmeket.

Tekintettel a zsúfolt programra, a mérkőzések két, 4 gémig tartó nyert szett során dőltek el. A mezőny erősségét jól jelzi, hogy a tavalyi győztes, Horváth Róbert már az első körben elbúcsúzott. A 45 év alattiak csatáit végül a névrokona, a békéscsabai Horváth Gergely nyerte. A 45 évnél idősebbeknél a hazai Gáspár Balázs bizonyult a legjobbnak, míg párosban Hankó Bálint és Ludman Sándor révén megyeszékhelyi, illetve debreceni siker született.
– A másodszor megtartott rendezvény igazolta létjogosultságát, külön megtiszteltetés, hogy kilátogatott az itthon tartózkodó Dombvári Bence kajakozó, akinek mi is nagyon szurkolunk az eredményes visszatéréshez. Nagyszerű idő fogadta a teniszezőket, rengeteg néző jött ki a pályára, így mindvégig valóságos majális hangulat uralta a versenyt, amely magas szintű csatákat hozott. Az első napi küzdelmeket egy hangulatos baráti vacsora zárta a Vadászkürt vendéglőben – mondta a rendezvény kapcsán Eckert Roland főszervező.

Végeredmények. Egyéni. 45 év alattiak: 1. Horváth Gergely (Békéscsaba), 2. Ott Ákos (Budapest), 3. Ötvös Levente (Mezőberény) és Gáspár Benedek (Szarvas).
45 év felettiek: 1. Gáspár Balázs (Szarvas), 2. Megyeri Ákos (Békéscsaba), 3. Durucskó Péter (Szarvas) és Kovács Zoltán (Békéscsaba).
Páros: 1. Hankó Bálint, Ludman Sándor (Békéscsaba, Debrecen), 2. Winter Attila, Oláh Imre (Mezőberény, Gyula), 3. Ott Ákos, Tóth Tamás (Budapest, Szarvas) és Csorna Gábor, Vincze Tamás (Szentes, Gyomaendrőd).

Exit mobile version