in , ,

Különleges este Liszi Melindával és Balázs Csongorral

Balázs Csongor és Liszi Melinda
Balázs Csongor és Liszi Melinda

Kedden a második előadás a Kedvenceink a víz fölött produkció volt, amelyben Liszi Melinda és Balázs Csongor válogatott kedvenc dalaiból a Vízi Színház színpadán.

Az este különlegessége volt, hogy Balázs Csongor akusztikus gitárkíséretével szólaltak meg a dalok, ráadásul a szövegek is mély gondolatokat tartalmaztak. Liszi Melinda és Balázs Csongor bátor vállalkozásba kezdett, amikor kevésbé, vagy egyáltalán nem ismert dalokat válogatott közönségének.

Tizennyolc dal hangzott el, amelyekből ötnek Margaret Island az előadója. A zenekar „dalaikban akusztikus és folkpopos hangzásvilágot elegyítenek össze népzenei elemekkel, mely ellensúlyozására választottak a zenekarnak idegen hangzású nevét” – olvasható a wikipedián. Zeneszerzőjük Törőcsik Kristóf, a szövegeket nagyrészt Hujber Szabolcs írja, de játsszanak régi Bródy János dalokat is, amelyből az egyik az est utolsó száma volt.

Még elhangzott három dal, amit eredetileg Rúzsa Magdi, kettő-kettő, amelyet eredetileg Cseh Tamás és Tompos Kátya énekel, és egy-egy amit Pál Dénes, a Kávészünet, Danics Dóra, Dánielfy Gergely és két duett, amit eredetileg Pásztor Anna és Kiss Tibor, illetve Zorán és Tompos Kátya énekel.

20180807-DSC07798

Az este meglepetésvendége Bekacrka Krisztina táncos volt, aki Palya Bea egyik dalára táncolt, de a záró számban is láthattuk művészetét. A táncos maga és tanítványai is számos eredménnyel büszkélkedhetnek.

Meglepetés este volt, több szempontból is, mert ülve, egy szál gitárral, teremtettek olyan hangulatot a színművészek, ami egy igényes, jó hangulatú műsort eredményezett. Kedvenceiket hozták el a nézőknek, ami mindenképpen megmutatta milyen dalokat hallgatnak, milyen dalokat szeretnek, ezzel egy kicsit megmutatták önmagukat is. Felvállalták az ismeretlent, hogy nem tombol majd a közönség, a siker azonban nem maradt el, a közönség hálás volt a színművészek által összeállított műsorért. Minden szempontból szép teljesítmény volt!

Pál Dénes A széltől is óvsz című dalának egy részlete, ami elhangzott az este:

Bárcsak, egyszer, oh, egy pillanatra
Újra gyermek lehetnék.
Bátran játszanék a tűzzel azt remélve,
Hogy semmi baj nem ér.
Bárcsak egyszer, oh, egy pillanatra
Újra érezhetném, mire nincsen szó,
Ahogy a széltől, a széltől is óvsz.

Galambos Edit

A fotókat Szojka Cinthia készítette.

Dr. Somfai Kara Dávid és Szenes János

Dr. Somfai Kara Dávid a tudós és nyelvtehetség

Több mint szórakozás: Küszöbön a XII. Sport-és Vitamin-nap