in , , ,

Pindroch Csaba egyszemélyes színháza

Pindroch Csaba
Pindroch Csaba

A 2018. évad záróestje előtti napon Pindroch Csaba egyszemélyes színházzal mutatta meg, mennyit ér egy igazi színész a színpadon. Sebestyén Elemér Segítség, megnősültem! című vígjátékát láthatta a közönség Radnai Márk rendezésében. A látvány Pater Sparrow munkája. A producerek: Verebes Linda és Pindroch Csaba.

Az író neve lehet, hogy talán ismeretlen, azonban, ha azt mondom, Anthony Grey az talán többet mond a krimit kedvelő olvasóknak. Ezen az álnéven számos könyvet jelentetett meg, de forgatókönyveket is ír, és fordít is. Eredetileg ez a mű könyvben Sebes T. Antal néven „Segítség! Megnősültem!” jelent meg, azonban a 2016-os színházi bemutató után újra kiadták a könyvet, amit immár Sebestyén Elemér névvel jegyez az író, a könyv borítóján a színművésszel.

„Bár tele van csípős megjegyzésekkel és humoros szituációkkal, mégis olyan ez a darab, mint egy szerelmi vallomás. Üzenet tőlem személyesen a feleségemnek, továbbá minden férfitól valamennyi nőnek, köszönetképpen azért a fontos, hihetetlenül boldogító, de olykor végtelenül bosszantó és így rengeteg humorforrást adó csodálatos emberi kapcsolatért, amit úgy hívunk, hogy házasság” – mondja Pindroch Csaba a szinopszisban.

A színművész egyszemélyes bravúros játékkal mutatta meg a nősülni akaró fiútól, a munkatársak mondatait, majd a leendő anyóssal és apóssal való találkozást, az esküvőt, a ház felújítását, a standon újra felfedezett feleségig. Egyszemélyes darabot láttunk, de mégsem „egyedül volt a színpadon”, mert előadásában a színpadra varázsolta a főnököt, akit „láttam” vörös fejjel, szelíden telefonálni a feleségének, a leendő sárkány anyóst, aki otthonkában vizslatja a lánya szerelmét, akinek senki sem elég jó, a leendő apóst, atlétában, tréning alsóban cigarettafüstben. Az anyós esküvő utáni mohó ajándékbontását, az építésvezetőt és a többi megjelenített szereplőt, és a végén, a strandon bombázóként megjelent feleséget, akit férje újra felfedez. Pedig „csak” Pindroch Csaba állt, ült, a színpadon, de elhitette, hogy ott vannak a többiek is. Ez igazi színészi játék volt!

Az előadás a stand-up comedy stílusjegyeit felhasználva, sajátos stílusban hangzott el. Mindenképpen kellett hozzá a színművész lehengerlő modora, kifejezésmódja, a szemében és a szája szélén a csibészes mosoly, összekacsintása a közönséggel. Végig a közönséghez beszélt, szemkontaktust tartott velük, hozzájuk, nekik mesélte el a történeteket, mint egy havernak, barátnak, ettől vált személyessé. Ezért volt nagyon jó végig az előadás. A színművész megmutatta ha jó a színész, a 75. percben is figyelnek rá, kíváncsiak mondanivalójára, mert úgy érzik, nekik mesél személyesen. Ez így volt szombaton este is.

A tapsnál a színművész hatalmas virágcsokorral jött vissza a színpadra és köszöntötte a nézőtéren ülő szüleit, akiknek a napokban volt az 50. házassági évfordulójuk. Sok boldogságot és még hosszú éveket együtt!

Ezzel a megható mozzanattal ért véget a Szarvasi Vízi Színház nyolcadik évadának előadás sorozata, amely június 16-án kezdődött és holnap a díjkiosztó gálával ér majd véget.

Galambos Edit

Fotó: Babák Zoltán

Mikó istván

Ezerarcú Mikó

Tipikus egygólos mérkőzésen gól nélkül Doboz ellen