in , ,

Országos főtáblán a Szarvasi FC

Elsőként a Szarvasi FC harcolta ki az országos főtáblás szereplést jelentő helyet a labdarúgó Magyar Kupában. A Körös-parti alakulat kedden a szénási szomszédvárt fogadta és múlta felül, az eredménytől függetlenül szoros, nyílt sisakos csatában.

A magabiztos sikerre utaló végeredmény sokakat megtéveszthet, hiszen ennyire azért nem volt egyértelmű a szarvasi diadal. Az első félidőben változatos játék folyt, a szarvasiak vezető góljának nem igazán volt előjele, Piti azonban kihasznált egy váratlan védelmi megingást, ami – mint utóbb kiderült –, rövidzárlatot is okozott a vendégek hátsó alakzatában. Ezt kihasználva a házgazdák gyors egymás után még két alkalommal betaláltak. A látogatók nem estek össze és még a szünet előtt szépíthettek is volna.
A térfélcserét követően alapjaiban meghatározta a mérkőzés medrét Piti fölösleges kiállítása, akivel szemben a középvonal táján szabálytalankodtak, de nem tudta feldolgozni és visszafejelt, amiért villant a piros számára. A vendégek kihasználva az emberelőnyt támadásba lendültek a már az első félidőben is igen aktív Nagy Szabolcs Dávid vezérletével. A támadó sokszor állította nehéz helyzet elé a hazai védőket, de a befejezésekkel nem volt szerencséje ezen a napon, noha a kialakított lehetőségei alapján akár egymaga fordíthatott is volna. A kontrákra berendezkedő szarvasiak egy esetben jól használták ki, hogy túlságosan is kinyíltak hátul a szénásiak, és negyedórával a vége előtt végleg lezárták a meccset. A látogatók továbbra is dicséretesen küzdöttek, de csak szépíteniük sikerült egy jogos büntetőből, mert Lévai kapuja előtt elfogyott a tudományuk. A szarvasi együttes megismételte az előző évi teljesítményét azzal, hogy kijutott a 128-as országos főtáblára, ahol szeptember 23-án játszhat egy későbbi kisorsolásra kerülő ellenféllel.

Szarvasi FC–Nagyszénás SE 4–1 (3–0)
Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés. Szarvas, 400 néző. Vezette: Kocsondi Bálint.

Szarvas: Lévai – Szikora, Bakró (Kukovecz), Takács, Murvai – Zima, Kiri B., Kriska – Magyar (Medvegy), Piti, Sztojka (Moldván). Edző: Rétes Pál.

Nagyszénás: Bordás – Godár, Simon L. (Márk), Vili, Kecskeméti– Zábrák, Füredi, Albert (Líbor) – Nagy Sz. D., Vincze, Miszlai (Kiss Z.). Edző: Boér Zsolt.

Gólszerző: Piti (31.), Kriska (35., 74.), Zima (37.), ill. Füredi (80. – 11-esből). Kiállítva: Piti (53.).

Brémai muzsikusok a Vízi Színházban

Korcsmáros György

Szeptemberben Molnár Ferenc Ibolyája a Cervinusban