in , ,

Hatalmas csatában jutott tovább a Szarvasi FC

A Szarvasi FC vasárnap hallatlanul izgalmas, változatos, közönségszórakoztató csatában vette sikerrel a Magyar Kupa országos első körét, így várhatja a sorozat pénteki sorsolását. Rétes Pál alakulata 120 percnyi játék után büntetőpontról elvégzett rúgásokkal múlta felül az NB III-ban szereplő, több egykori Loki-játékost felvonultató Debreceni EAC gárdáját.

Szarvasi FC–Debreceni EAC 4–4 (1–0, 3–3, 3–4) – büntetőkkel 3:2
Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés. Szarvas, 520 néző. Vezette: Dobai János (Marozsi Gábor Bence, Molnár Alex).

Szarvas: Lévai – Viszkok, Medvegy, Szikora, Kiri B. – Murvai (Kukovecz, 58.), Bakró (Takács, 91.) – Farkas (Klimaj, 84.), Zima, Sztojka – Kriska. Edző: Rétes Pál.

Debrecen: Rácz T. – Nagy Z., Kónya, Kiss L. (Katona, 73.) – Ramos – Balogh K. (Bucz, 62.), Virág, Patócs (Bíró P., 40.) – Sidibe I., Kerekes, Lénárt. Vezetőedző: Sáfár László.

Gólszerző: Sztojka (45., 90+2. – 11-esből), Kriska (55., 109.), ill. Kerekes (69., 98.), Sidibe (71., 75.). Jó: Lévai (a mezőny legjobbja), Bakró, Medvegy, Kriska, ill. Ramos, Bucz.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, valamivel a vendégek voltak veszélyesebbek, közvetlenül a szünet előtt szerzett góllal mégis a hazaiak fordulhattak előnnyel. A második játékrész elején a Debrecen nagy erőkkel kezdett támadni, de egy gyors kontrából növelte előnyét a házigazda. Mindez nem szegte kedvét az NB III-as alakulatnak, amely a félidő közepét átlépve a rutinos Sidibe vezérletével megroppantotta a szarvasiak ellenállását. A lelkes házigazdák gyorsan átlendültek a holtponton, és a hosszabbítás perceiben büntetőből hosszabbításra mentették a meccset.

A ráadás félóra még tartogatott egy-egy ajándék gólt az amúgy is jól szórakozó publikumnak, a habot pedig a büntetők jelentették a tortán, amellyel továbbjutottak a szarvasiak.

Rétes Pál: – Egy rendkívül izgalmas és fordulatos mérkőzésen újra érezhettünk azt az érzést, ami csak kupamérkőzésen lehetséges.

Fotó: Keller Dávid

Frankó Tünde

Legyünk elég jók önmagunknak!

Ismét intézeti rangot kapott az öntözés és a vízgazdálkodás Szarvason