in , ,

Öt gólos győzelem a Nagyszénás ellen

A 13. fordulóban az eddig nagyszerűen szereplő Nagyszénás gárdáját fogadtuk. Nagy kérdés volt a meccs előtt, hogy vajon mennyi energiát vett el a csapattól a szerdai hősies küzdelem, maradt-e erő szombatra is a remek pedigrével rendelkező vendégek ellen.

A kezdeti tapogatózó játéknak Kriska vetett véget, amikor Zima átadásával kilépve, nyolc méterről lőve találta meg azt a kis rést Bordás és a kapufa között, ahol befért a labda. 1-0.

A 21. percben Kukovecz ívelése Pitit találta meg középen, centerünk pedig hat méterről úgy fejelte meg a játékszert, hogy az egy pattanás után Bordás segítségével került a bal felső sarokba. 2-0.

Két helyzet két gól a meccs elején, nagyszerű kezdés egy rangadón. A 26. percben Kriska küzdött meg egy labdáért, majd középre adott, ahol Viszkok elől felszabadítottak a védők. A folytatásban kezdte jobban csipkedni magát a Szénás, a 31. percben akadt is lehetősége Nagy D. révén, de rosszul döntött amikor beadás helyett éles szögből kapu mellé lőtt. A 45. percben az előzőhöz kísértetiesen hasonló szituáció után szintén Nagy D. lőhetett kapura, de most Lévai segítsége is kellett, hogy mellészálljon a labda.

A második félidő elejét határozottan kezdte a vendégcsapat, megpróbált faragni a hátrányából, de nem hogy csökkent volna a különbség még nőtt is az 53. percben, ekkor Kriska lőhetett szögletet, amely után kétszer is visszapattant hozzá a labda, végül tíz méterről belsővel gurított kapura, a rosszul reagáló Bordás pedig furcsa mozdulattal a saját kapujába segítette a játékszert. 3-0.

Ez a találat láthatóan megrogyasztotta a vendég csapatot, kijelenthetjük ezzel eldőlt a három pont sorsa, csupán a gólkülönbség volt kérdéses a továbbiakban. Az 55. percben Piti került kecsegtető helyzetbe, de lövését blokkolták a védők.

A 62. percben Furár indította Murvait a szélen, aki egy sprint után visszagurított középre, az érkező Furár pedig hét méterről lőtt, a labda pedig a jobb kapufáról vágódott a hálóba. 4-0.

A 64. percben újból Kriska adott be szögletet, ami után megint visszakerült hozzá a labda, másodjára íveléssel próbálkozott, a meglepett Szénási hálóőr pedig ezúttal is tehetetlennek bizonyult. 5-0.

A 71. percben Sztojka visszagurítását lőtte alig kapu mellé Zima. Ezek után már csökkent a színvonal, a hátra levő időben visszavettünk a tempóból, de hát az eddig rúgott öt gól plusz a meleg idő nem tehette elégedetlenné a nézőket. A 86. percben Sztojka kínálta meg 25 méterről Bordást, aki ezúttal védeni tudott. A 91. percben még Nagy D. lőhetett jó pozícióból, de a labda méterekkel gurult el a kapunk mellett.

Az elején feltett kérdésre, mármint hogy maradt-e erő szerdáról, hamar választ kaphattunk, mert már bő húsz perc után két gól volt az előnyünk, és a továbbiakban is okosan játszva növelgettük egészen öt találatig, az hogy ezekből három, de lehet hogy négy is erősen potya ízű volt semmit sem von le a győzelem értékéből és a csapat teljesítményéből, ezek csak az a régi tanítást emelték ki, hogy lövésből (fejesből) lesz a gól, ami jelen esetben többször is beigazolódott. Mindent összevetve teljesen megérdemelten szereztük meg a három pontot a több sebből vérző ellenfelünkkel szemben ezen a jó színvonalú találkozón. A jövő heti játéknap kimarad számunkra, mivel szabadnaposak leszünk, legközelebb két hét múlva, az Előre II csapatát fogadjuk majd.
Jók: Kriska, Szikora, Medvegy, Kukovecz, Kiri.

Szarvasi FC 1905 – Nagyszénás SE 5-0 (2-0)
Szarvas, Erzsébet liget – 400 néző. Játékvezető: Zahorán János (Belanka Zs., Petrovszki P.)

Szarvas: Lévai B. – Viszkok D. (Murvai D.), Bakró G. (Takács J.), Szikora M., Kiri B., Medvegy Á., Kukovecz D., Zima D., Kriska N. (Klimaj Z.), Piti L. (Furár R.), Sztojka Á.
Vezetőedző: Rétes Pál

Nagyszénás: Bordás S. – Godár Gy. (Balogh Gy.), Kiss Z., Albert L. (Liska T.), Libor G., Juhász N. (Tari F.), Füredi Sz., Vincze A., Horváth A. (Viszkok R.), Nagy Sz., Márk Á.
Vezetőedző: Boér Zsolt

Gólszerzők: Kriska N. 8′, 53′, 64′, Piti L. 21′, Furár R. 62′

Edzői nyilatkozatok:

Rétes Pál: – Az első mérkőzésünk, amikor már az első helyzetünket sikerült értékesítenünk. Talán emiatt is végig magabiztosan, meggyőzően játszottunk.

Boér Zsolt: – Furcsa lesz, amit mondok, de ez az eredmény nem volt benne a meccsben. Elfogytunk, kár, hogy nincs vége az őszi szezonnak.

Tudósítás: Furár Tibor (szarvasifc.hu)

Két kört is letudtak a teremlabdarúgó-bajnokságban

Különleges szerelmek