Connect with us

Szarvas

Ambrus atya: Amit Istennel kezdünk, mindig jól fog sikerülni

Seidl Ambrus
Seidl Ambrus

Brachna Irén versével, valamint a Chován Kálmán Alapfokú Művészeti Iskola ifjú zenészei, illetve zenei drámatagozatosai betlehemes játékával kezdődött az utolsó gyertyagyújtás Szarvason.

– Ma itt gyertyát gyújtunk, s ez a gyertya vigyen minden otthonba, minden családba mosolyt, melegséget, hitet és szeretetet – kívánta Babák Mihály polgármester a Szent Klára római katolikus templom előtti téren összegyűlteknek. – Nagyon fontos az a következő évben is, és most, így, szenteste tájékán is, hogy legyen hitünk, egészségünk, bölcsességünk, szeretetünk.

A helyi egyházak képviselői közül hagyományosan Seidl Ambrus plébános fejezi be a gyertyagyújtásokon szolgálók sorát.

– Az adventi időszak végére vélhetőleg mindannyiunkban tisztázódott már, hogy nem önmagában karácsony ünnepét, az év jeles napját várjuk, hanem az Úr Jézust és a vele való találkozást. A jelenben történő eljövetele akkor nyeri el értelmét, ha tisztában vagyunk azzal, hogy miért jött el a történelmi múltban, és miért fog eljönni a történelmi idők végén, a jövőben. Egyrészt tehát visszatekintés számunkra az advent arra a mintegy kétezer évvel ezelőtt történt eseményre, amikor Isten fia belépett emberi világunkba. Megelőzte ezt a választott nép több évszázados várakozása, mely nem emberi jóslatra, vagy jövendőlátásra, hanem Isten ígéretére alapul – fogalmazott Ambrus atya, majd elmondta, hogy második eljövetel, nem elpusztítani, hanem újjáteremteni jön a világot és benne az embert.

A címben szereplő idézetet Demeter László cikkéből idézte, amiben a falvédőn az áll, amit Istennel kezdünk, mindig jól fog sikerülni, majd áldott, békés karácsonyt kívánt.

Végezetül –némi áthallással a napokban zajló országos eseményekre– a következőképp búcsúzott: GYÚJTSD MEG A JÁSZOL… előtt a negyedik adventi gyertyát! ÉGJEN A FA minden gyertyája, és hozzon békét, szeretetet és megértést kis hazánkba!

A gyertya meggyújtását Babák Mihály polgármester és Ambrus atya végezte. Az esemény után a Táncsics Vadásztársaság jóvoltából vaddisznó, őz és birkapörkölttel vendégelték meg a szarvasiakat a képviselő-testület tagjai.

Népszerű

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva) Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva)

Nincs megállás a kajakosoknál a koronavírus ellenére sem

Sport

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Naplemente Szarvas és Szentandrás határán

Virtuális turista

A rovatot támogatja:

Archívum

2018. december
h k s c p s v
« nov   jan »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect