Connect with us

Csabacsűd

Az ünnep legnagyobb kihívása az, hogy elég időt töltsünk szeretteinkkel

A fenti, Bagdy Emőke pszichológus, egyetemi tanár tollából származó gondolatot Molnár József polgármester idézte december 23-án, a negyedik gyertyagyújtáson. Mint elhangzott, a mai felgyorsult világban ez az időszak inkább emlékeztet egy versenyre vagy egy vetélkedőre, mintsem egy családi ünnepre. Egyre kevesebb idő jut a közös programokra, étkezésekre, a valahová tartozás együttes élményére és az ünnepek valódi megünneplésére.

Kérte a megjelenteket, töltsenek az elkövetkező napokban több időt szeretteikkel. Mint mondta, a karácsony kiváló alkalom a félreértések tisztázására, gondolataink rendezésére. Nem fontos, hogy ki teszi meg az első lépést, hanem hogy még időben cselekedjünk. A szeretetet ugyanis még életünkben kell kimutatni, az elmulasztott tetteket nem pótolják a temetőbe kihordott virágcsokrok.

– Mindenkinek kívánom, hogy az ünnep örömteli eseményeit értékelje olyan felemelő, de múló pillanatként, amely a lélek megerősödését szolgálja. A megerősödött lélek ötvözve a hit, remény, szeretet hármasával alkalmassá kell, hogy tegyen bennünket az elkövetkező esztendő küzdelmeinek megvívására, kitűzött céljaink megvalósítására – zárta felszólalását.

A délutánt ezúttal a hittanosok műsora színesítette, aki versekkel és énekekkel melegítették át a templom falait.

Ezt követően a Polgármesteri Hivatal előtt felállított koszorún meggyújtották az utolsó gyertyát is. A vendégek útravalóul egy verset és Jansik Györgyné gondolatait kapták. A Csabacsűdiek Baráti Köre Hagyományőrző Egyesület elnöke megfogalmazta, nem a drága ajándék jelenti a fényt a lelkünkben, hanem az a szándék, hogy önmagunktól mit adhatunk önzetlenül.

Véleménye szerint a karácsony titka nem más, mint a szeretet, amely megmutatja az utat a megváltáshoz. A szeretetet azonban nem lehet megerőszakolni. Nem más, mint ráeszmélés arra, hogy szükségünk van egymásra. Ez persze soha nem rózsaszínű álom, hanem benne van az élet árnyoldala is. Sokkal inkább jelenti gyermekeink örömét a karácsonyfa alatt, vagy idős hozzátartozóinkat, akiknek segítő kezet tudunk nyújtani. Ha egymást tápláljuk, kiegészítjük hiányosságainkat, értelmet és örömöt adhatunk életünknek.

Zárásként köszönetet mondott mindenkinek az adventi alkalmakban nyújtott közreműködésért, és áldott, békés, szeretetteljes karácsonyt, valamint boldog újévet kívánt az ünneplőknek.

Népszerű

Lázár Mihályt interjúvolja Bakulya Anna (Körös TV) (Fotó: Babák Zoltán) Lázár Mihályt interjúvolja Bakulya Anna (Körös TV) (Fotó: Babák Zoltán)

Valami készül adventre

Közösség

Csabacsűd főutcája április 1-én (Fotó: Babák Zoltán) Csabacsűd főutcája április 1-én (Fotó: Babák Zoltán)

Virtuális turista: Vérszilvavirágzás Csabacsűdön

Virtuális turista

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Gilanné Radványi Rózsa: Célunk, hogy minél többen maradjanak otthon

Csabacsűd

Molnár József, Csabacsűd polgármestere (Fotó: Szarvasi Kábeltelevízió) Molnár József, Csabacsűd polgármestere (Fotó: Szarvasi Kábeltelevízió)

Megértést, összefogást, önfegyelmet kér mindenkitől Molnár József

Csabacsűd

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2018. december
h k s c p s v
« nov   jan »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Friss

Connect