in ,

Putyin limuzinjai átrepültek Szarvas felett

Il-76-os Szarvas felett (Fotó: Keller Dávid)
Il-76-os Szarvas felett (Fotó: Keller Dávid)

Érdekes pillanatot csípett el tegnap a Malom utca közepéről Keller Dávid, akinek a képeit már sokszor láthatták a Newjság olvasói. Ahogy Bagi Lacinak a mélyégfotózás, neki is megvan az érdeklődési területe fotózás terén, ez pedig a plane spotting, ami a repülők lencsevégre kerítését jelenti. Ezért hajlandó sok száz kilométert is utazni, de tegnap az a szerencse érte, hogy csak a ház elé kellett kimennie.

Dávid tegnap repülőgép hangjára lett figyelmes, de egyetlen radaron sem találta a hangforrást, mikor egymás után feltűnt két gép. Rohanás a gépéért, ezért az elsőről lemaradt, de a másodikat elcsípte.

Este átküldte a fotót, mint érdekességet, és rövid kommentárt fűzött hozzá.

A hangjukból már sejtette, hogy nem a polgári légi közlekedésben használatos gépekről van szó. Három négyhajtóműves géptípust ismer, amit légitársaságok üzemeltetnek, de ezek közül egyikre sem hasonlított, mint kiderült, a képen is látható Il-76-os.

A PlaneSpotting Hungary (PSH) nyilvános csoportban feltette a kérdést, hogy ki mit tud ezekről a repülőgépekről, mire jött a válasz, hogy “limó csárter…”. A Russian Air Force
Il-76-osai haladtak át felettünk, ugyanis “csütörtökön megy a Putyin Belgrádba, és ezek vitték a limókat…”.

Ha engedi az időjárás, akkor a magyar spotterek leshetik az eget az Il-96-os flottáért, amin ott ül majd Putyin is.

Köszönet a fotóért Dávidnak.

Szarvasi U9-es siker Mezőberényben

Kalán Gergely a labdával (Fotó: Babák Zoltán)

Két jó csapat találkozóján a döntőben maradtak alul U-11-eseink