in , ,

Hét szarvasi lány még soha nem indult egyszerre az országos döntőn

2019. április 5-7 között rendezték meg Miskolcon az “Országos Egyéni Diák Sakkolimpiai Bajnokság” versenyeit amatőr és versenyző kategóriákban. Mindkét kategóriában 6-6 korcsoportban versenyeztek a gyerekek, külön a fiúk és a lányok, körülbelül 400 gyerek. Az amatőr kategóriában 5 korcsoportban 7 szarvasi lány indult. Medvegy Dalma Bács-Kiskun megye első helyét megszerezve, míg Plentri Panna a szombathelyi csapatversenyen nyújtott jó teljesítményével érte el a meghívást. A többi szarvasi lány Békés megye bajnokaként jutott el Miskolcra. Gyakorlatilag egy-két kivételtől eltekintve itt csak bajnokok indulhattak.

Szarvasi eredmények korcsoportonként:
2. kcs: Lestyan-Goda Vanda 23. hely
3. kcs: Bődi Zorka 15.hely
4. kcs: Koszkócsák Dzsenifer 15.hely, Plentri Panna 8.hely
5. kcs: Mravík Gabriella 11.hely
6. kcs: Medvegy Dalma 4.hely, Petrás Márta 8. hely.

Összességében 7 szarvasi lány még soha nem indult egyszerre az országos döntőn, és amatőrök révén ezzel az eredménnyel elégedett edzőjük, Patkó Lajos.

Egy hét elteltével a gyerekek kétfelé szakadtak, Kecskeméten és Debrecenben ültek a táblák mellé. Kecskeméten a két Plentri-testvér indult. Zsombor a legfiatalabbak között próbálkozott, míg nővére Panna egy másik korosztályban a 3. helyet szerezte meg. Debrecenben az utolsó forduló ment le, mely után a legjobbakat az 5. forduló összetett versenyeként is díjazták. Itt korcsoportjában Pósa Réka a 2., összetettben a 3. helyet szerezte meg. Bődi Zorka korcsoportjában szintén 2., míg egy csoportban lejjebb Rontó Balázs 4. lett.

Sokáig nem ülhetnek a lányok a babérokon, mivel egy hét múlva Orosháza várja őket.

Patkó Lajos edző

Dr. Lipcsei Imre0

Húsvét üzenete: A legmélyebbről is fel lehet emelkedni

Valastyán Balázs (Fotó: Hegedűs Éva)0

Elmentek a tatárok, és bejöttek a barbárok