in , ,

Megmentettük az egyik pontot

Klimaj Zoltán gólja (Fotó: Babák Zoltán)0
Klimaj Zoltán gólja (Fotó: Babák Zoltán)

A felsőházi rájátszás 6. fordulójával folytatódott a megyei pontvadászat, amelyben a bajnoki cím egyik várományosát, a Körösladány csapatát fogadtuk.

Az első percek a tapogatózás jegyében teltek, így tizenhárom percet kellet várni az első említendő eseményre, amikor is Burai kapott centikkel hosszabb labdát a kelleténél, így Lévai menteni tudott.

Újabb eseménytelen percek következtek, melyben többnyire a vendégek birtokolták többet a játékszert, de egészen a 28. percig veszélytelenek voltak a kapunkra, ekkor viszont megint Lévainak kellett védenie Knyihár életerős lövését. Alig telt el két perc, amikor Burai robbant ki középen, majd Kukovecz szorításában elesett a tizenhatosunkon belül, a várt büntető helyett, a játékvezető megtévesztéséért sárga kártyát kapott.

A félidőből hátra levő időben semmi érdemleges nem történt, így gól nélküli döntetlennel vonulhattak pihenőre a küzdőfelek.

Ami hiányzott az első játékrészben az hamar megszületett a második elején, ugyanis gólt szerzett a ladány. A 49. percben Prasler ugrott ki lendületesen a bal oldalon, közel az alapvonalhoz középre emelt, a jókor érkező Buraipedig az ötösről fejelt a kapunk bal oldalába. 0-1.

Hasonló szituáció zajlott le négy perc elteltével, csupán annyi különbséggel, hogy ezúttal is Prasler adott be, de most jobbról, a középen érkező Szabó pedig öt méterről a hosszú sarokba lőtt. 0-2.

A két gyors gól érezhetően megfogott minket a vendégek érezték, hogy ha rá rúgnak egy harmadikat eldőlhet a mérkőzés, próbáltak tenni is ezért. Az 59. percben újra Prasler adott be balról, ezúttal viszont Lévai résen volt, és menteni tudott Papp elől. A 62. percben Bagyinszki visszagurítását Burai lőtte óriási helyzetben nyolc méterről kapu fölé.

A 63. percben sikerült visszajönnünk a meccsbe, ekkor Kiri ívelt középre jobbról, a középen érkező Furár pedig a védők gyűrűjében fejelt hat méterről a hálóba. 1-2.

A 70. percben Sztojka szabadrúgását Polonszki fejelte vissza a hosszú oldalról, a védők a gólvonalról tudtak tisztázni. A 74. percben Furár szerzett labdát a felezővonalnál, miután maga mögött hagyta a védőjét, az érkező Sztojkához játszott, aki Klimajt hozta helyzetbe, akinek 14 méteres lövését Nagy bravúrral védte.

A 82. percben siker koronázta erőfeszítéseinket, ekkor Furár egy parádés mozdulattal, sarokkal szöktette magát, majd közel az alapvonalhoz visszagurított, a középen érkező Klimaj, pedig estében, négy méterről, a jobb alsó sarokba talált. 2-2.

A 85. percben Magyar lövését védte Nagy. A lefújás előtti pillanatokra is maradt még izgalom, ekkor Papp szabadrúgását ütötte a mezőnybe Lévai.

Összesítve a látottakat, elmondhatjuk, hogy az első félidő történésére kár szót fecsérelni, viszont a második igazán élvezetes, gólokban és helyzetekben gazdag játékot hozott. A gyorsan bekapott két gól után a ladány eldönthette volna egy harmadikkal a találkozót, de mivel levegőhöz engedett minket, előbb a szépítő, majd az egyenlítő találatot is sikerült megszereznünk, így nem érdemtelenül jutottunk ponthoz egy jó csapat ellen. A játékvezetés színvonala ezúttal is meghaladta a megszokottat. A következő erőpróbát jövő pénteken, a KOTE otthonában kell kiállnunk.
Jók: Zima, Kukovecz, Kiri B., Szikora, Furár.

Szarvasi FC 1905 – Körösladányi MSK 2-2 (0-0)
Szarvas, Erzsébet liget – 300 néző. Játékvezető: Nicolas Vasile (Arad megyéből – Románia)

Szarvas: Lévai B. – Kiri B., Kukovecz D., Szikora M., Polonszki P., Bakró G., Murvai D. (Magyar M.), Zima D., Furár R., Klimaj Z., Sztojka Á.
Vezetőedző: Rétes Pál

Nagyszénás: Nagy B. – Ruzsa Z., Burai I. D. (Laksteter J.), Szántó M., Knyihár D. (Krajcs G.), Bagyinszki A., Papp Zs., Zelenyánszki L, Prasler T. (Zsíros P.), Vincze D., Szabó Á.
Vezetőedző: Fodor Sándor

Gólszerzők: Furár R. 63′, Klimaj Z. 82′ illetve Burai I. D. 49′, Szabó Á. 53′

Edzői nyilatkozatok:

Rétes Pál: – Az első félidő fegyelmezett játéka után nagyon rosszul kezdtünk a másodikban, amit a vendégek kihasználtak. Ezután viszont remek játékkal számos helyzetet dolgoztunk ki, amiből kettőt sikerült értékesítenünk.

Fodor Sándor: – Kettő–null után három nagy helyzetünk volt, le kellett volna zárnunk ezt a mérkőzést. A hazaiak ezután kiegyenlítettek. Győzelmet szalasztottunk el.

A mérkőzés videós összefoglalója:

Hamarosan!

Tudósítás: Furár Tibor (szarvasifc.hu)
Fotók: Babák Zoltán
Videó: Furár Adrienn

0

Benkás felfedezők

Hartay ismét nagyot kattint