in ,

Kamarai gyakorlati oktatói képzés – kötelező lesz

Az iskolai rendszerű szakképzésben 2019. szeptember 1-jétől csak kamarai gyakorlati oktatói tanúsítvánnyal rendelkező szakember foglalkozhat tanulóval.  A jogszabály egyaránt vonatkozik a tanulószerződéssel és az együttműködési megállapodással tanulót foglalkoztatókra.

A megyében a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara látja el a képzés és vizsgáztatás feladatát, az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából. Az első csoport május 4-én sikerrel levizsgázott.

Mentességben részesül (a szakképzési törvény 31. § (3) bekezdésében leírtak alapján) az, aki az alábbi feltételek egyikének megfelel:

– mestervizsgával rendelkezik;
– a szakképesítés szakirányának megfelelő felsőfokú végzettséggel és legalább 2 éves szakirányú szakmai gyakorlattal rendelkezik;
– szakirányú szakképesítéssel és felsőfokú végzettséggel valamint legalább 5 éves szakirányú szakmai gyakorlattal rendelkezik;
– 60. életévét betöltötte.

Figyelem!

Annak a gazdálkodó szervezetnek is érdemes beiskolázni, ahol mester dolgozik, hiszen a helyettesítések alkalmával szükség lehet rá.

A képzési idő 50 óra, amely két szakaszból áll: 25 óra elmélet és 25 óra (3 napos) tréning.

Az elméleti képzés pedagógiai, szociálpszichológiai, kommunikációs és a gyakorlati képzéssel kapcsolatos dokumentációs ismeretekre terjed ki.

A kamarai gyakorlati oktatói képzés és vizsga díja Önnek mindössze a 20%-os önrész, azaz 18.000,- Ft/fő + ÁFA.

Vágjon bele időben, jelentkezzen most!

Részletekért kattintson!

http://www.bmkik.hu/index.php?id=2496

Tel: +36-30-728-99-02

Támogató: a Nemzeti Foglalkoztatási Alap képzési alaprészének terhére az Innovációs és Technológiai Miniszter.

(X)

Hartay ismét nagyot kattint

0

A kapufákat gólokra kellene váltani Csabacsűdön