Connect with us

Oktatás

Az Aranyagyú Lámák gazdálkodtak a legokosabban

Aranyagyú Lámák csapata: Szpisjak Zsófia, Bozán Hanna és Gál Zsófia
Aranyagyú Lámák csapata: Szpisjak Zsófia, Bozán Hanna és Gál Zsófia

“Nagyon fontos cél, hogy a felnövekvő generációk már tudatosan kezeljék pénzügyeiket, tájékozottabbak legyenek, gazdálkodjanak, ezzel gyarapodjanak. A Pénziránytű-BankVelem Program keretében az általános iskolás korú diákok az alapvető pénzügyi, banki ismereteket játékos formában, de valós környezetben sajátíthatják el. A résztvevő diákok nemcsak PénzOkos gyermekek lesznek, de egy jó vetélkedő mellett, tudással és értékes nyereménnyel is gazdagodhatnak”, állt a felhívásban, amire iskolánk, a Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola felső tagozatos diákjai három fős csapatokban neveztek.

A verseny három online fordulóval indult, amikre 60 perc állt rendelkezésre. A feladványokat három csoportba sorolták: a “Küldetés a pénz világában” című tankönyvi témához kapcsolódó feladatok, általános gazdasági kérdések és logikai feladatok.

Az online fordulókat a megyei döntő követte, melyre öt benkás csapat kapott meghívást.
Első helyen végzett az Aranyagyú Lámák csapata: Bozán Hanna, Gál Zsófia és Szpisjak Zsófia 7.b osztályos tanulók. Második helyezett lett a Kepenyes-Darida Dóra, Laukó Boglárka és Lénárt Zsombor alkotta 7.c osztályos trió. A megyében hatodikként zártak a 7.a osztály tanulói, Májai Zsófia, Schwarcz Réka és Terhes Flóra.

A diákok sokat készültek a versenyre, közben a pénzügyi témákban is járatosak lettek.

Köszönjük a segítséget a gazdasági, pénzügyi életben dolgozó szülőknek, Jambrich Andreának és Kepenyes-Darida Beának.

A regionális döntőt Debrecenben rendezték, ahol a megyei első helyezettek mérték össze tudásukat. Az Aranyagyú Lámák innen bronz éremmel a nyakukban távoztak, így meghívást kaptak az országos döntőbe.

A döntőt Budapesten a Magyar Nemzeti Bank épületében rendezik május 20-án. Izgatottan készülünk egy beugró videóval, melyet a Pénzügyi hősképző applikációra támaszkodva kell elkészítenünk.

Hajrá lányok!

Révész Éva

Népszerű

Babák Mihály, Szarvas város polgármestere (Fotó: Babák Zoltán) Babák Mihály, Szarvas város polgármestere (Fotó: Babák Zoltán)

Babák Mihály: Trianon egy olyan seb, ami sohasem fog behegedni, de ügyelnünk kell rá, ne fekélyesedjen el, nehogy az életünkre törjön!

Szarvas

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Tizenegy játékos… és egy kutya

Sport

A keddi K4-es Kuli Pistivel (j2) (Forrás: kajakkenusport.hu) A keddi K4-es Kuli Pistivel (j2) (Forrás: kajakkenusport.hu)

Kuli Pistiék mindkét futamban előzték Dombvári Bencéék négyesét

Sport

Fotó: Police.hu Fotó: Police.hu

Letartóztatásba került a gyulai emberölés gyanúsítottja

No comment

A rovatot támogatja:

Archívum

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect