in , ,

Szarvasi fiatalok nyerték a FISE-kupát

0

Az elmúlt héten Újkígyósra kaptak meghívást a HC Szarvas utánpótlás kézilabdázói, ahol a már hagyományosnak mondható Felföldi István Kupán szerepelhettek.

A tavalyi esztendőben U15-s korosztályban még a második helyezést érték el a szarvasi fiúk, az idén viszont meglepték a házigazdákat és mindkét korosztályban az első helyen végeztek, ráadásul az U15 és az U12 legtöbb gólját szarvasi játékos érte el, amihez viszont kellett a csapattársak hathatós közreműködése is.

Az U15-s korosztály nyitó mérkőzése komoly presztízs csatának indult, hiszen a két csapat már többször találkozott a bajnoki fordulókban is, így jól ismerte egymást a két együttes. A mérkőzést a védekezésben jobban teljesítő, erőteljesebb játékot mutató vendégek nyerték. A második mérkőzésen a Békéscsabai Belvárosi DSK ellen viszont kicsit könnyelműen kezdtek a szarvasi fiatalok, de második játékrészre sikerült rendet rakni a fejekben és behúzni a végjátékot.

U15-s eredmények:
Felföldi István SE – HC Szarvas 20-29 (9-12)
HC Szarvas – Békéscsabai BDSK 26-21 (13-12)

A csapat tagjai: Pribelszki Zoltán, Koncz Boldizsár, Kepenyes Balázs kapusok, Vaskor Gergő, Hunya Mátyás, Kugyela László, Novodomszky Rcihárd, Slajchó Soma, Novodomszky Nesztor, Laukó Tibor, Molnár Bence, Gulyás Gergő, Csomos Koppány mezőnyjátékosok.

Az U15-s korosztály gólkirálya Vaskor Gergő lett.

***

Az U12-s korosztályban harmadik csapat hiányában kétszer játszottak egymással a csapatok.
Az első mérkőzés első felvonása még igen szoros volt, hiszen a jó fizikumú kígyósi srácok kemény ellenfélnek bizonyultak, a folytatásban viszont sebességben és játékban is felülmúlta ellenfelét a fiatalabb szarvasi csapat.

U12-s eredmények:
Felföldi István SE – HC Szarvas 13-17 (7-7)
HC Szarvas – Felföldi István SE 15-11 (9-3)

U12 csapat tagjai: Varga Martin Pál, Csomos Csaba Álmos kapusok, Hunya Balázs, Károlyi Zoltán, Gyurcsik Ákos, Oláh Áron, Cziglédszky Barnabás, Medvegy Zalán, Kugyela Kristóf, Farkas Márk, Komár Gergő, Szín Balázs, Tusjak Marcell, Gyurcsik Balázs mezőnyjátékosok.

Az U12-s korosztály gólkirálya Károlyi Zoltán lett.

Mindkét csapat edzője: Tusjak János

Gratulálunk a srácoknak, akik jó hangulatban térhettek haza, és biztos nem bánták meg, hogy ezt a napot nem az iskolapadban töltötték!

HC post

0

Vizsgabálon mutatták be tudásukat a szentandrási táncosok

Mihály Mariann

Közel egyharmadával nőtt a vendégéjszakák száma a térségben