in , ,

Lurkó-nap 2019! Gyakorlós módra

0

Borongós napindítás, vidám, zsibongó, napsütéses napzárás…

Röviden így írható le a Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorló Általános Iskola és Gyakorlóóvoda Lurkó-napi napindítás-zárása. Na persze nem ilyen egyszerű volt ez a színes, pompás gyermeknapi kavalkád. Hangos csatakiáltás, és „indián üvöltés” töltötte be a teret a Gyakorló és a szarvasi campus minden zegzugát. Na de hát ilyen egy hely, ahol bitang jó gyermeknek lenni!

Az óvodai csoportjaink indián törzsekké alakultak, és valódi gyakorlós őslakóként vették birtokba őseik földjét, a Gyakorlós rezervátumot.

A cél nem más volt, mint a különböző akadályok teljesítse, és öt amulett összegyűjtése. Óriási feladatot kaptak a fiatal és kevésbé fiatal indiánok, hiszen a Napot, a Holdat, a Csillagot, a Tüzet és a Vizet kellett kiszabadítani az emberiség számára, attól a gonosz törpördöngős kígyótól, aki mindezt bizony elrabolta. Voltak itt igazi indiánt próbáló feladatok, sátorépítés, bölény vadászat egy óriás csúzli segítségével, papírhajó hajtogatás a „Csobogó víz” állomáson, halfogás, dugó tutaj építés, majd verseny, amit a vízen célba fújtak a gyerekek.

Nyomolvasó képességüket is próbára tehették a „sólyomszem” ovisok, mert lábnyomokat kellett párosítani a hozzájuk tartozó állatokkal. Az igazi avatási feladat az ügyességnek a próbatétele, botokat kellett háttal állva váll fölött dobni, és így egy körbe betalálni. Bizony a tűzzel is meg kellett küzdeniük a kis indiánoknak, tűztánc, tűzrakás, tüzesvíz ivóverseny és a tűzugrás is programon volt. „Lóra fel!” szólt a felkiáltás a „fürge pata” állomáson, és irány az akadályok leküzdése, a sebes folyású varázsfolyón átkelés, és az álomfogóba elhelyezett varázskövek őrizték a kis indiánok álmát. Meglepő fordulattal – hisz itt Gyakorlóovis indiánokról lévén szó – sikerült kiszabadítani a fogságba esett Holdat, Csillagot, Tüzet, Vizet, a bőrtarisznyákba elrejteni az amuletteket, és jól megérdemelt jutalomként a kis törzsek nyársra húzott „maniókát” fogyaszthattak el.

A délután tovább fokozódott. A Gyakorló udvara, Lurkó-napi forgataggá sűrűsödött, a családbarát délutánon Hevesi Imre csapott a húrok közé, és pattintott egy igazi szarvasi fergeteges zenei műsort, majd Molnár Orsi énekeltette és táncoltatta meg a gyerkőcöket. Volt itt „egy perc és nyersz”, itt volt a Szarvasi Rendőrkapitányság kerékpáros akadálypályája, az óriás ugrálóvár, Tóth Iringó vezetésével „csillámtetkó party-zone”. Az elátkozott malom című bábelőadással készült a Süni bábcsoport, és a megfáradt, vidám csapatot, és minden kedves Gyakorlós vendéget a Bóbita Alapítvány finom jégkrémmel és hot-doggal lepte meg. A Lurkó-nap hangos, benzingőzös zárásaként Podani Milán mutatott be akrobatikus motorshowt, ahol az extrém sport kedvelői is vihettek haza valami emléket és talán picike bátorságot, hogy ők is a végre jó idővel nyeregbe pattanjanak. Persze ne úgy, mint Milán…!

Családbarátnak, egy családbarát intézménnyel, egy olyan közösséggel, ahol jó gyermeknek, szülőnek, és pedagógusnak lenni, hiszen ez a Gyakorló, a Gál Ferenc Főiskola egyre csak növekvő törzse.

V.Z.

0

Csabacsűd ismét jelesre vizsgázott a közrend és a közbiztonság terén

0

Nem adtuk fel!