in , , ,

Nem adtuk fel!

0

Ezzel a mondattal lehet röviden jellemezni az elmúlt hetet röplabdásaink idei utolsó megmérettetésén a Strandröplabda Diákolimpia Országos Döntőjén. Az egyes napokon különböző korosztályú csapatok mérték össze tudásukat. Iskolánkat 5 csapat képviselte. Bemelegítésnek a fiú nyílt párosok kategóriájában kezdett Gruner Benedek (12.B) és Tóth Norbert (12.C). A csoportot magabiztosan nyerték, utána kimaradtak a következő körből, rápihenhettek a csoport másodikok, harmadikok csatájából kikerülő ellenfélre. A gyöngyösiekkel vívott csata csak az elején volt izgalmas, megtalálva az ellenszert már hozták a mérkőzést. A következő körben a legjobb 12 között papírforma szerint már a csoportelsők csaptak össze, sajnos a szerencse nem nekik kedvezett, a későbbi győztes szolnoki páros már nagy falatnak bizonyult. Így az előkelő 7. helyen zárták a tornát.

A 2. napon nagy sikereknek örülhettünk. Végzős diákjainkból álló leány csapatunknak az elmúlt évek kedvezőtlen sorsolását most valamennyire feledtette az idei ágrajz. 39 csapat között az alsó ágon 5 mérkőzést nyerve végig magabiztos játékkal kerültek a 3 csapatos döntőbe. Ott a régi ellenfelek, edzőtársak vártak rájuk a pécsi és a budakeszii lányok személyeben. Az első mérkőzésükön a 15 pontig tartó csatában  11 pontig minden rendben volt, de ott a Budakeszi csapata mind a két szettben fordítani tudott. A következő meccsen a pécsiek ellen már az ezüstérem volt a tét, amit végül az erősebb szerváiknak köszönhetően a Babits nyert meg. A lányaink ezek után is nagyon tudtak örülni a bronzérmüknek. Csapattagok: Toman Viktória (12.C), Terhes Anna (12.C), Kugyela Szabina (11.A), Blaskó Boglárka (10.A)

Ezen a napon versenyeztek a 9-10.-es fiúk is. A jó erőkből álló Vajdás különítménynek nem okozott gondot a 4 közé jutás, ott viszont a későbbi győztes miskolciak útjukat állták. Viszont a  bronzmérkőzést már magabiztosan nyerték a fáradtabb városmajoriak ellen. A tanulók megszerezték a felvételihez járó 10 pluszpontot, ezek után már csak az érem fényesítése a cél az elkövetkezendőkben. Csapattagok: Radics Attila (10.C), Brachna Balázs (10.C) Mulholland Alexander (10.B), Tóth Etele (9.A).

Jöhetett az utolsó nap a fiatalabb lányok és a végzős fiúk küzdelmeivel. A 9-10.-es lányokat 4 csoportba osztották. A csoportot megnyerve következhettek a keresztjátékok, itt már 2 szettet kellett nyerni a továbbjutáshoz. A lányok óriásit küzdve mind a negyeddöntőben (Budapest), mind az elődöntőben (Mohács) a 3. döntő szettben vívták ki a továbbjutást. Az aranycsatában ezen a napon is a Budakeszi csapata volt az ellenfél. Kiegyenlített volt a játék, 1:1 után következett a döntő szett, ahol a nagyon izgalmas végjáték után a prohászkások örülhettek jobban. A vajdás lányok nagyon fáradtan, de büszkén nézegették az ezüstérmüket a dobogón, ők jövőre még javíthatnak. Csapattagok: Kugyela Szabina (11.A), Blaskó Boglárka (10. A), Orovecz Odett (10.C), Pető Antóni (9.C).

Ugyanezen a napon igyekeztek minél jobb helyezést elérni a végzős fiúk, ők idén szerepelnek először ezen a tornán, kilépve a tavalyi bajnokcsapat árnyékából. A csoportból még másodikként kerültek tovább, de megtalálva a megfelelő felállást már bíztató játékkal jutottak el a legjobb 8 közé a 30 csapatos tornán. A négybe jutásért következett a tavalyi 3. keszthelyi csapat, sajnos a térfélcserét követően elhúztak a Balaton partiak, ami végzetesnek bizonyult. A srácok ötödikként zárták a tornát, a nagyon erős kiegyensúlyozott mezőnyben. Csapattagok: Gruner Benedek (12.B), Domján Balázs (12.B), Tóth Norbert (12.C), Szabó Zoltán (12.A), Oravecz Pál (12.A).

Idén sem mondhatok mást, mint tavaly, hogy nagyon sikeres tornán vagyunk túl és a jövő is biztató. Csak így tovább Vajdások!

Csilik Attila, edző

0

Lurkó-nap 2019! Gyakorlós módra

0

Szépség és egészség kéz a kézben