in , ,

Szépség és egészség kéz a kézben

0

Nőnek lenni egyszerre kihívás és ajándék. Átélhetjük testünknek köszönhetően a gyönyörök gyönyörét és a poklok poklát is. Szeretünk szépek lenni és kritikusak vagyunk. Igyekszünk elfogadni önmagunkat és könyörtelenül őszinték vagyunk a hibáinkkal kapcsolatban. Küzdünk az öregedés ellen és igyekszünk megfelelni a mai kor sokszor túlzó, lehetetlen és néha egészségtelen elvárásainak.

Aztán jön egy nagy pofon, padlót fogunk és már nem az lesz a prioritás, hogy időben eljussunk a fodrászhoz hajat festeni, hanem az, hogy éljünk. Hogy lássuk a gyermekeinket felnőni és talán megérjük a nagyszülőséget is.

Az élet egyetlen pillanat alatt kirántja alólunk a talajt és durván megváltozik a nézőpontunk. Aki valaha is átélte egy halálos kór diagnózisát pontosan tudja milyen érzés ez. A betegség egyszerre lesz pajzs és börtön, egyszerre küzdünk önmagunkért és másokért, a szeretteinkért is. Mégis: nagyon sokszor magányossá válik az a nő, akinél ilyen betegséget diagnosztizálnak. Aki nem élte még át, nem tudja min is megy keresztül ilyenkor egy nő. És ez az az időszak, amikor felértékelődnek a gesztusok, a hiteles információk, a használható segítség.

Ezt a fajta támogatást és megsegítést tűzte zászlajára a Mályvavirág Alapítvány is, amely a méhnyakrákkal küzdő nők mellett ma már a petefészekrákkal diagnosztizált nőket is támogatja, segíti. Az alapítvány pszichológusok, onkológusok, nőgyógyászok és védőnők bevonásával látogatja a fiatalokat az iskolákban, rendezvényeken és a betegség különböző fázisaiban a kórházban fekvő nőket is. Az alapítvány munkáját önkéntesek mellett túlélők is segítik, akik saját életüket, példájukat használják arra, hogy lelket öntsenek a betegekbe, a prevenciós előadások alkalmával pedig hiteles forrásként állnak a fiatalok elé.

Itt Szarvason a Mályvavirág Alapítvány kiemelkedő munkája összefonódott Bartus Betty nevével, aki a betegség túlélőjeként, a helyi Mályvapont vezetőjeként segíti az alapítványt. Számtalan előadást tart, beszélgetésekre, prevenciós találkozókra jár, mindezek mellett pedig családanya, dolgozó nő és alkotó művész is. Betty munkája a szépségipar egyik húzóágazatához kötődik: kézápoló- és műköröm-építőként dolgozik. És innen jött az ötlet, hogy a kizárólag nőket foglalkoztató békésszentandrási Gold Cosmetics Kft-vel együtt közösen is tegyenek azért, hogy a Mályvavirág Alapítvány munkáját népszerűsítsék és támogassák.

A hétvégén megrendezésre került 1. Gold Nails Open Day körmös szakmai nap keretein belül jelentették be a Mályvavirág Alapítvány és a cég támogatási együttműködését: Gazsó Adrienn, cégtulajdonos, munkatársaival olyan otthoni és szalon termékcsomagokat állítottak össze, amelyek vételárának 30%-a az alapítvány széleskörű tevékenységét segíti. Ahogy Betty megfogalmazta: fontos, hogy kívül és belül is szépek és egészségesek legyünk, mert a szépség sokféle, de az egészségünkből csak egy van.

0

Nem adtuk fel!

Bejutott a Békés Megyei Ifjúsági Kupa döntőjébe a Szarvasi FC korosztályos csapata