in , ,

Különleges versek, novellák a víz fölött

0

Kedden este immár negyedik alkalommal került sor a Halló(k), itt vagyunk! című estére, amelynek főszervezője Komáromi Anett színművésznő. Harmadik alkalommal írta ki a SINOSZ (Siketek és Nagyothallók Országos Szervezete) és a Békéscsabai Jókai Színház vers- és prózaíró versenyét, amely eredményhirdetése itt a Szarvasi Vízi Színházban került sor. 2016-tól van a Vízi Színház színpadán Halló(k), itt vagyunk!, amelyet Komáromi Anett színművésznő szervez, és Tarsoly Krisztina rendez.

Komáromi Anett évente több alkalommal szervezi a színházlátogatást hallássérült barátainak, ahol jelelve élvezhetik a színház csodálatos világát. Itt nem merül ki Anett és a Jókai Színház esélyegyenlőségi tevékenysége, mert nyolc éve minden évben megszervezik a fogyatékkal élők és a Jókai Színház művészeinek közös fellépését Angyalok szárnyalása címmel. Ebben a munkában is segítője Tarsoly Krisztina színművésznő, aki rendezi ezeket az előadásokat, ahogyan a kedd estét is, és azok a művészek, aki fellépnek ezeken az esteken. A keddi rendezvény fővédnöke Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár volt.

Komáromi Anett és Presits Tamás köszöntötte a nézőket, akik rövid áttekintést adtak a SINOSZ és a Jókai Színház közös rendezvényeiről. Majd az első részében a Jókai Színház színészei adták elő a nyertes pályamunkákat, némelyiket megzenésítve. A színpadon Komáromi Anett, Kovács Edit, Tarsoly Krisztina, Gáspár Tibor, Presits Tamás, Jancsik Ferenc, Sallai Zsóka, Lévai Attila és Lehoczki Orsolya színművészek és a Mistrál zenekar. Tagjai: Heigl László – nagybőgő, basszus gitár, Heinczinger Miklós – furulyák, klarinét, doromb, fidula, duda, ének, Pusztai Gábor – ütőhangszerek, Tóbisz Tinelli Tamás – gitárok, nagybőgő, ének, Török Máté – cselló, gitár, mandolin, koboz, szájharmonika, tambura, ének, valamint a jelnyelvi tolmács Vörös Zsolt.

Az írások, mint az előző évben is nagyon meghatóak, pozitívak, humorosak voltak. A pályázatok felolvasása után került sor a díjak átadására.

A díjazottak vers kategóriában:

1. díj Forgács Irén Tünde: Szeresd a nőt

2. díj Molnár Ilona: Van remény

2. díj Kővári Mária: Szeretném

3. díj: Szalayné Komlósi Gizella: Melódia

Különdíj: Cseh Zoltán Emlékezés

Különdíj: Varga László Károlyné: A víz A föld A patak

Novella kategóriában:

1.díj Paján Csaba: Esthajnal Csillaga

2. díj Császár Vilmos: Egy hajléktalan legendája

2. díj Kővári Mária: A szemüveg

3. díj:Molnár Ilona: Halálos szerelem

Különdíj: Nagy Anikó: Karácsonyi rege

És még mindig nem volt vége, mert a MISZTRÁL Együttes egyórás koncertet adott, amelyben többek között Petőfi Sándor, Balassi Bálint, Weöres Sándor, megzenésített verseit is hallhattuk. Előadtak egy régi imádságot a Boldogasszony Anyánk címűt, és a nagyon szép Babits Mihály verset megzenésítve a Zsoltár gyermekhangra. Maga a koncert is fantasztikusan jó volt, de mindezt Vörös Zsolt jeltolmács jelelte végig szenzációsan, így igazán felejthetetlen élmény volt a jelen lévők számára. A közönség hangos tetszésnyilvánítása kárpótolta a zenekart a szúnyoginvázió miatt, sőt a végén megénekeltették a közönséget, akik boldogan kapcsolódtak be a zenészek dalába.

2019. június 29-én a Jókai Színház Alul semmi, című Brodway-musical című előadása jelelt lesz.

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

0

Diplomakiosztó a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán

Földesi Zoltán (Fotó: Hegedűs Éva)0

Harminc év után búcsút vesz a közélettől Földesi Zoltán