in ,

Farkas János duplájával győztük le a Szeghalom csapatát

A bajnokság 2. fordulójában a Szeghalom csapatát fogadtuk, vendégeink enyhén szólva sem kezdték jól a pontvadászatot, a nyitó meccsen súlyos vereséget mért rájuk a Körösladány, mivel mi sem hoztunk haza pontokat Gyuláról, így két csalódott csapat feszült egymásnak késő délután, a trópusi hőség is engedett már a szorításából mikor Modes játékvezető elindította a játékot.

17. perc: Zima indította Kriskát, aki az átvétellel óriási helyzetbe került, de lövése után a jobb kapufa mellett gurult ki a labda a játéktérről.
23. perc: Vass ugrott ki a jobbszélen, az alapvonal közelében élesen középre lőtt, de Sztojka egy hajszállal lemaradt az akcióról.
26. perc: Ismét Vass kerülte meg a védelmünket, ezúttal a baloldalon, már csak Krnács volt az útjában, amikor hét méterről lőtt, de kapusunk eszén nem tudott túljárni.
31. perc: Komlósi labdája Sztojkát találta meg, aki egy csel után hét méterről, éles szögből vette célba a kapunkat, de Krnács most is a helyén volt.
40. perc: Kriska adott nagy labdát Styecznek, akinek 14 méterről leadott lövése után a felső kapufáról pattant vissza a mezőnybe a játékszer.

48. perc: Sindel végezhetett el szabadrúgást balról a tizenhatos sarkáról, az erővel megküldött labdát Démusz szögletre ütötte.
52. perc: Styecz ugratta ki Farkast a leshatáron, centerünk első kísérletét még védte a szeghalmi kapus, a kipattanót viszont már nem hibázta el, és közelről a hálóba gurított. 1-0.
76. perc: Ismét Farkas lépett ki jó ütemben Kriska passzát követően, de ezúttal kapu fölé lőtt.
78. perc: Sindel adott középre balról, a remek ívben szálló labda Farkast találta meg, aki a kapu torkából, estében lőtt a léc alá. 2-0.
89. perc: Farkas küzdött meg két védővel a nyakán a szeghalmi kapu előtt, de lövésig nem jutott el, mert a túlerő legyőzte.

Az elmúlt heti kudarc után számunkra csak a győzelem hozhatott üdvözülést, a vendégek sem akartak újra vereséggel levonulni a pályáról, így egy jó találkozónak néztünk elébe. Na ez aztán annyiban változott, hogy a nagy tét béklyót kötött a lábakra részünkről, nem találtuk a ritmust, ívelésekkel kísérleteztünk, amiket könnyedén hárított a vendég védelem. Segíthetett volna átesni a holtponton, ha az első helyzetünket belőjük a 17. percben, de mivel ez kimaradt így továbbra sem tudtunk kibontakozni, nem tudtuk ráerőltetni az akaratunkat a vendég csapatra. Sőt a játékrész közepén a Szeghalomnak voltak góllal kecsegtető helyzetei, de itt mutatkozott meg miért is igazoltuk Krnácsot, aki többször is bravúrral hárított. A játékrész végén is kimaradt egy óriási gólszerzési lehetőségünk, ekkor szorult helyzetünkben még a felső léc is ellenünk fordult. A második játékrész elején sikerült megszerezni a hőn áhított vezetést, ami után már olajozottabbá kezdet válni a játékunk, no azért továbbra sem parádéztunk, de láthatóan megnyugodtunk. A folytatásban már nagyobb hangsúlyt fektettünk a kapunk őrzésére, ám mezőnyfölényünk így is megmaradt a láthatóan fáradó vendégeinkkel szemben. A végén még sikerült megnyugtatóvá tenni az előnyünket, így nem férhetett kétség ahhoz hogy melyik a jobbik csapat ezen a találkozón. Mint egy falat kenyér úgy kellett ez a győzelem, ami remélhetőleg lendületet ad majd a folytatásra. Jövő hét végén Békéscsabára, a Jaminához utazunk majd bajnoki mérkőzésre, de még ezt megelőzi egy hétközi kupacsata, a Nagyszénás csapatával, amelyen a Magyar Kupa főtáblájára való kerülés a tét.

Szarvasi FC 1905 – Szeghalmi FC 2-0 (0-0)
Szarvas, Erzsébet liget – 400 néző. Játékvezető: Modes Ottó Péter (Nagy Z., Kovács K.)

Szarvas: Krnács R. – Medvegy Á., Bozsó L. (Bakró G.), Süli A., Szikora M. (Polonszki P.), Styecz M. (Kiri M.), Zima D., Furár R., Kriska N. (Varga I.), Sindel R., Farkas J.
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

Szeghalom: Démusz D. – Tatár S., Wéber L., Veres Zs., Ruzsa Sz., Vass A., Nagy M. (Réti J.), Gedó L. (Czigla F.), Komlósi M. (Pálinkás R.), Cserna R., Sztojka Á.
Megbízott vezetőedző: Bondár Attila

Gólszerző: Farkas J. 52′, 78′

Edzői nyilatkozatok:

Ifj. Somogyi János: – Támadójátékunk még mindig csak nyomokban emlékeztet a felkészülés alatt nyújtott teljesítményünkhöz, de nagyon örülök az első győzelmünknek.

Bondár Attila mb. edző: – Nagyon jó mérkőzést játszottunk addig, amíg a fáradtság jelei nem mutatkoztak. Minden tiszteletem a srácoké, dolgozunk tovább. Kiemelem az egész csapatot.

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Fotók: Babák Zoltán
Videó: Furár Adrienn

Podani Milán (balról)

Podani Milán duplázott Kunmadarason

0

Sikerrel zárultak a Pepi-kert táborai