Connect with us

Kiállítás

Alkotótáborosok festményeiből nyílt kiállítás a Ruzicskayban

2019 júliusában immár 14. alkalommal rendeztek művészeti tábort a Ruzicskay Alkotóház kertjében, aminek anyagából pénteken nyílt kiállítás.

A hangulatalapozást Rómer Ilona művésztanárra bízták, aki az alkotásról és az alkotókról szóló saját versét olvasta fel. Nem csak ő volt az egyetlen hangulatfeleős. Fellépett Kiss Júlia, Kiss Szilvia és Korbely István triója is, akik először az Anna & The Barbies és Kiss Tibi közös szerzeményét, a Márti dalát adták elő.

Terhesné Szekera Ilona, a délután háziasszonya, mint alkotó elmondta, hogy maga az alkotás az egy öröm, egy nagyon jó érzés. Nagyon sokrétű a kiállítás, mert született itt grafika, és a festészet különböző technikái is megtalálhatók.

– Az örömmel végzett munka, a jó munka, a szívből végzett munka az alkotás. Adja az isten, hogy mindenki így dolgozzon! Ha valaki nem csak a munkáját végzi, amit szeret, amit alkotásnak is tart, hanem fest, a lelkét is beleteszi, és kitükrözi a nézőközönségre, az fantasztikus dolog. Kezdjünk el élni, tudjunk szeretni, tudjunk jó szívvel dolgozni, őszintén; és alkossunk! – csatlakozott az előtte szóló gondolataihoz Babák Mihály polgármester.

Az idén 31 alkotó vett részt a táborban, diákok, fiatalok, de aktív dolgozók, akik a szabadságukat úgy ütemezték, hogy a táborba el tudjanak jönni, valamint nyugdíjasok is. Leginkább Szarvasról és a környékről érkeztek, de jöttek Budapestről, Solymárról, Szlovákiából és Erdélyből.

A tábor művészeti vezetője Korbely István szarvasi festőművész volt, aki büszkeségét fejezte ki a csapattal kapcsolatban, mert igen színvonalas anyagot tudtak a kiállításra összeállítani. Minden évben azt mondja, hogy jobb és jobb alkotások születnek, hiszen folyamatosan változnak és fejlődnek.

A Magna Cum Laude Színezd újra című dalával búcsúzott a házitrió, és nyílt meg a kiállítás, ami szeptember 26-ig tekinthető meg.

Népszerű

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Vers rejtőzött a kavicsokon

Közösség

A fotó az Andragória – FC Gold mérkőzésen készült (Fotó: Babák Zoltán) A fotó az Andragória – FC Gold mérkőzésen készült (Fotó: Babák Zoltán)

A pizzások szállították első győzelmüket

Sport

Glutén és laktózmentes hortobágyi húsos palacsinta (Fotó: Gallicoop Instagram) Glutén és laktózmentes hortobágyi húsos palacsinta (Fotó: Gallicoop Instagram)

Glutén és laktózmentes hortobágyi húsos palacsinta

Ajánlatunk hétvégére

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Rendhagyó történelemóra – Hogyan történhetett…

Színház

A rovatot támogatja:

Archívum

2019. augusztus
h k s c p s v
« Júl   Sze »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect