in , ,

Kétszáz gólya táborozott Szarvason

0

Első egyetemi napjaikat töltötték Szarvason a Szent István Egyetem Agrár- és Gazdaságtudományi Kar és a Budai Campus felvételt nyert hallgatói. A kétszáztizenöt gólya és a közel ötven szervező augusztus 21-én érkezett a gólyatáborba. Sokan közülük már együtt utaztak, ugyanis a Keleti-pályaudvarra találkozót hirdetett az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat.

A szenzációs hangulatú gólyatábor résztvevői az Ifjúsági Táborban szálltak meg, egy részük a faházakban, a vállalkozóbb kedvűek sátorban.

A délelőttöket az újdonsült egyetemisták az Arborétumban töltötték, ahol nem csak a kert csodáit ismerték meg, hanem szépítésében is tevékenykedtek.

Délutánonként több programból választhattak: vidám vetélkedők, fürdés, napozás, kenuzás, röplabdázás, de a városba is sokan besétáltak.

Esténként zenés, táncos mulatságon folytathatták az ismerkedést mind egymással, mind az egyetemi élettel.

Pénteken dr. Palkovics László rektor úr és dr. Futó Zoltán dékán úr a Budai Campus dékánjaival személyesen látogatták meg a táborozókat. Gratuláltak a sikeres felvételihez, köszöntötték és bátorították őket új életszakaszuk kezdetén. Dr. Futó Zoltán megemlítette köszöntőjében, hogy a szarvasi kar hallgatói szerencsés helyzetben vannak, ugyanis ők a gólyatábor után is ebben a gyönyörű városban maradnak, ahol jó SZIE hallgatónak lenni! A fesztiválméretű SZIE Regattára viszont visszavárják a többi kar hallgatóit is.

A SZIE Agrár- és Gazdaságtudományi Karán 2019. szeptemberében száznegyven elsőéves hallgató kezdheti meg tanulmányait nappali és levelező tagozaton.

Agrárképzési területen:  mezőgazdasági mérnök, vidékfejlesztési agrármérnök és élelmiszeripari gépészmérnök szakokon indul az első szemeszter; gazdasági képzési területen: kereskedelem és marketing szakon. A Szent István Egyetem és a szarvasi kar színvonalas és átjárható oktatással, modern kollégiummal, megfizethető tandíjjal és remek diákélettel várja hallgatóit.

Forrás: SZIE/MKM

0

Alkotótáborosok festményeiből nyílt kiállítás a Ruzicskayban

Pacsi a szurkolókkal, Bakró Géza (Fotó: Babák Zoltán)0

Már az első félidőben eldöntöttük az országos főtáblára jutás sorsát