in ,

Már az első félidőben eldöntöttük az országos főtáblára jutás sorsát

Pacsi a szurkolókkal, Bakró Géza (Fotó: Babák Zoltán)0
Pacsi a szurkolókkal, Bakró Géza (Fotó: Babák Zoltán)

Szerda délután a Magyar Kupa 3. fordulójában lépett pályára hazai környezetben csapatunk, ahogyan napra pontosan egy éve, ugyanebben a körben úgy most is a Nagyszénás csapatán keresztül vezetett az út a Magyar Kupa országos főtáblájára.

Rögtön a mérkőzés elején magához ragadta a kezdeményezést csapatunk a második percben Kriska középre adása után még Furár hibázott, azonban egy perccel később Furár beadását Kriska váltotta gólra. 1-0

Csapatunk a megszerzett vezetés után is aktív maradt, a 18. percben Borbás kapus adta el a labdát, amelyre Kriska csapott le, akit a kaputól 20 méterre Juhász csak szabálytalanul tudott megállítani, így piros lap lett a jutalma.

A 22. percben Nagyszénás szöglet után gyors kontrát vezettünk, Kriska-Furár-Kriska volt a labda útja. Kriska Norbi második góljával 2-0.

A 27. percben Sindel cselezett befelé a bal szélről, majd Furárhoz játszott, aki Styeczet hozta remek ziccerbe, aki pedig remek mozdulattal tekert a hosszú felsőbe. 3-0.

A 30. percben Styecz kiugratása és lövése után védett Borbás. Majd Furár a védők mögé beemelt labdáját vette le Zima, Sindelnek pedig csak a kapuba kellett gurítania. 4-0.

A 36. percben a Nagyszénás végezhetett el szögletet, Krnács kiütött labdájából pedig újabb kontrát vezethettünk, Kriska tört be a 16-oson belülre, majd Simon borította fel. Büntetőrúgás! Bakró higgadtan lőtte a játékszert a nagyszénási kapuba. 5-0.

A második félidőre Somogyi mester két helyen is változtatott csapatán, csapatunk némileg visszakapcsolt az első félidő nagy rohanása után, így több tere maradt a nagyszénási csapatnak is. Amely az 54. percben meg is bosszulta önmagát Nyéki remek labdájával Nagy Dávid lépett ki védőink mögül és szépített. 5-1.

A vendégek szépítő gólja után javarészt mezőnyjáték folyt a játéktéren, egy-egy beindulásunk illetve kontránk azonban folyamatos veszélyt jelentett a nagyszénási kapura, Styecz két ízben illetve Varga István is tovább növelhette volna előnyünket.

A 90. percben azonban bevittük a kegyelemdöfést, Varga lódult meg középen, a bal szélen Sindelt hozta játékba, akinek remek ziccerezése után Farkas János állította be a végeredményt. 6-1

Összefoglalva a látottakat elmondhatjuk, hogy az első félidőbe óriási lendülettel vetettük bele magunkat a küzdelmekbe, amely hamar meghozta a gyümölcsét. A nagy tempót a Nagyszénás nem tudta felvenni csapatunkkal, bár a sorsukat az emberhátrány sem segítette. A második félidőben pedig remekül kontrolláltuk a mérkőzést, így megérdemelten jutottunk zsinórban harmadjára az országos főtáblára.
Folytatása következik …

Az országos főtábla mérkőzéseinek sorsolása szeptember 9-én hétfőn 11 órától lesz az MLSZ székházában, míg a mérkőzéseket a szeptember 21-ei hétvégén rendezik.

Szarvasi FC 1905 – Nagyszénás SE 6-1 (5-0)
Szarvas, Erzsébet liget – 300 néző. Játékvezető: Telek András (Bozó N., Hankó B.)

Szarvas: Krnács R. – Polonszki P., Bakró G. (Varga I.), Süli A. (Medvegy Á.), Vozár D., Zima D., Kriska N., Furár R. (Farkas J.), Styecz M., Sindel R., Klimaj Z.
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

Nagyszénás: Bordás S. – Godár Gy. (Márk Á.), Borgulya T., Libor G., Miszlai L., Juhász N., Vincze A. (Simon L.), Nyéki B., Rafaj P. (Simon T.), Vili M., Nagy D.
Vezetőedző: Tasi Róbert

Gólszerzők: Kriska N. 3′, 22′, Styecz M. 27′, Sindel R. 30′, Bakró G. 36′ (büntetőből), Farkas J. 90′ illetve Nagy D. 54′

Kiállítva: Juhász N. 18′ (utolsó emberként szabálytalankodott)

Edzői nyilatkozat:

ifj. Somogyi János: – Az első félidőben végre igazán jól játszottunk és már ekkor eldöntöttük a továbbjutást, a második félidő inkább a szénásiak dicsérete mert emberhátrányban sem adták fel a küzdelmet! Izgatottan várjuk a sorsolást!

A mérkőzés videós összefoglalója:

Legény Tamás (szarvasifc.hu)
Fotók: Babák Zoltán (newjsag.hu)
Videó: Furár Adrienn

0

Kétszáz gólya táborozott Szarvason

Fotó: Facebook.hu

Bemutatkoztak a Fidesz-KDNP helyi jelöltjei