in , ,

Bemutatkoztak a Fidesz-KDNP helyi jelöltjei

Fotó: Facebook.hu
Fotó: Facebook.hu

Augusztus 28-án délután bemutatkoztak az őszi önkormányzati választások helyi, Fidesz-KDNP színekben induló jelöltjei. A csapatkapitány, Babák Mihály elmondta, hogy a korábbi években számos jelentős beruházással gazdagodott a város, de még mindig nem fogytak ki a lendületből, számos megvalósításra váró projekt van még a tarsolyukban.

Csapatáról így nyilatkozott: nagyon büszke a mellé felsorakozottakra, akik mind sikeres emberek, és éppen ez teszi lehetővé, hogy sokat tudjanak adni a városnak megválasztásuk esetén. De nemcsak a csapatra számít, hanem civilek bevonását is tervezi a programjuk megvalósítása érdekében. Széleskörű támogatásra számít, éppen ezért arra biztatja a lakosságot, hogy keressék fel őket a rendezvényeken és mondják el, mit várnak a következő önkormányzattól. A hangsúly a hatékony és gyors probléma-megoldáson, a város élhetőbbé tételén és a digitális fejlesztéseken van, hogy további befektetőket tudjanak vonzani Szarvasra. Szolgálni szeretnék Szarvast a magabiztos, tempós haladással, amit a mai kor megkíván. Jelenleg is számos beruházás zajlik, amelyeket folytatni kívánnak a későbbiekben is. A képviselő-jelöltekről szólva Babák Mihály elmondta: felkészült és elhivatott emberek, egy részük már gyakorlott képviselő, de vannak új emberek is, akik új szaktudással gyarapíthatják Szarvast, segíthetik a város jövőjét.

A Fidesz-KDNP képviselő-jelöltjei a körzetek sorrendjében:

1. Farkas Tamás: szarvasi születésű, feleségével egy gyermeket nevelnek. Családja mezőgazdasággal foglalkozik, ő maga bútorasztalosként végzett, majd felsőfokú tanulmányai végeztével lett a Székely Mihály Szakgimnázium és Szakközépiskola műszaki vezetője. Erős kötődése van Szarvashoz és a helyi sportokhoz is, ezért megválasztása esetén ezeken a területeken szeretne dolgozni a városért.

2. Csernus Zsolt: szarvasi fogtechnikus, felesége pedagógus, lányuk a fővárosban él, de tervezi a hazaköltözést, mert bíznak a városban. Erősségeként hangsúlyozta türelmét és problémamegoldó-képességét. Megválasztása esetén szeretne azon munkálkodni, hogy Szarvason magas szintű és biztonságos orvosi ellátás legyen elérhető mindenki számára, és elősegítsék a fiatalok itthon maradását, illetve visszaköltözését.

3. Lázár Zsolt: evangélikus esperes, 20 éve szolgálja Szarvast, 2002 óta képviselőként is. Büszke arra, hogy az evangélikus egyház fenntartásában van a közoktatás egy meghatározó szegmense: az óvodától a gimnáziumig járhatnak a gyerekek evangélikus intézménybe. Célja, hogy a szociális segítségnyújtó tevékenységet a városban még erősebbé tegyék és mindenki számára élhető legyen ez a város.

4. Kiss Attila: szarvasi születésű, jelenleg is képviselő, a Debreceni Egyetemen folytat felsőfokú tanulmányokat pénzügyi téren. Szarvason tervezi életét, és körzetében mozgalmas időszakot tud maga mögött: járdaszakaszok újultak meg és tervben van a Székely Mihály tér rendezése és a Szentesi úti lakóparkhoz vezető új járda megépítése is.

5. Molnár Etele: szarvasi születésű, felesége pedagógus, két gyermeket nevelnek, akik jövőjüket Szarvason tervezik. Mezőgazdasági vállalkozást vezet testvérével, falugazdászként is dolgozott. Ismeri a helyi gazdák igényeit, gondjait, helyzetét és megválasztása esetén velük együtt szeretne dolgozni, hiszen tisztában van az uniós pályázati finanszírozásokkal.

6. Molnár Istvánné: szarvasi születésű és gyökerű pedagógus, iskolaigazgató, aki nagyon fontosnak tartja a fiatalok bevonását, hiszen ők a város szellemiségének letéteményesei. Büszke arra, hogy a vezetése alatt álló intézmény 20 éve töretlenül működik. Szívügye a tehetséggondozás, megválasztása esetén a hagyomány, a kultúra és az erkölcs lendületét adná a városnak.

7. Sinkovicz Krisztián: szarvasi születésű, a helyi gimnáziumban végzett, majd irodavezetőként dolgozott, ahol a legjobban a közös gondolkodást és problémamegoldást szerette. Jelenleg egy helyi vállalkozásban dolgozik műszakvezetőként, célja a helyi közösség segítése.

8. Závoda Ferenc: szarvasi születésű, szívügye a szarvasi külterületek élhetővé tétele, az ott élő emberek életminőségének a javítása, a külterületeken működő közösségek segítése és a hagyományok ápolása, átadása. Nagyszülőként tudja, miként lehet élhető egy város, vagy az azt körülölelő külterület, megválasztása esetén ezt szeretné megvalósítani.

A bemutatkozás végén Babák Mihály megköszönte az ajánlók támogatását és elmondta: reménykednek a folytatásban, hogy Szarvas egy dinamikus, környezet és emberbarát, élhető város lehessen.

Pacsi a szurkolókkal, Bakró Géza (Fotó: Babák Zoltán)0

Már az első félidőben eldöntöttük az országos főtáblára jutás sorsát

0

Előadásokkal segít az offline szülőknek a Városi Könyvtár