in ,

A FILI mindenek felett!

Fotó: Babák Zoltán0
Fotó: Babák Zoltán

Augusztus 27-én este csoda szállta meg a Viziszínház sokat látott deszkáit.

A Szarvas és Szentegyháza között fennálló testvérvárosi kapcsolat 25 évfordulóját ünnepeljük idén, ebből az alkalomból lépett fel a nagy múltú Gyermekfilharmónia a szarvasi közönség előtt.

Petneházi Andrea köszöntője után Babák Mihály polgármester és Melis János jegyző díszoklevelet, valamint 100.000 forintot adományozott a Gyermekfilharmónia Alapítványa és Haáz Sándor karnagynak a magyar zenei kultúra megőrzése és megismertetése érdekében végzett kiemelkedő munkájuk elismeréseként.

Az est során Demeter László baráti köszöntésben emlékezett meg az 1994. augusztus 25-én aláírt testvérvárosi szerződésről, amelynek jubileuma alkalmából bemutatta a Szenes Jánossal közösen szerkesztett A Turulnak szárnya alatt című emlékkönyvet. Demeter László hálás szívvel emlékezett meg a kórus két elkötelezett támogatójáról, Erdélyi Istvánról és Rohony Miklósról, akik évek óta nagylelkű és bőkezű szponzori tevékenységgel, anyagiakkal és élelemmel támogatják a gyermekfilharmóniát.

A Szentegyházi Hagyományőrző Huszár Egyesületnek szánt könyvajándékot Rohony Miklós adta át Konrád Beáta huszárleánynak. A Haáz Sándornak és a Gyermekfilharmóniának felajánlott könyveket Erdélyi István nevében Demeter László nyújtotta át a karnagynak.

A repertoárban a magyar mellett többek között svéd és német dalok is felcsendültek. A koncert (és talán az egész idei év) legtisztábban megszólaló fellépője Konrád Emőke volt, aki az éneklés mellett műsorközlőként is hozzájárult az élményhez. Felüdülés volt látni, hallani azt a fegyelmezett és alázatos munkát, amellyel szó szerint elkápráztatták a közönséget. Kérem, engedjenek meg nekem egy szokatlanul személyes és elfogult véleményt: a kedd esti koncert számomra messze a legszínvonalasabb és legtöbbet adó program volt, amellyel idén a Víziszínházban találkoztam… Reméljük hamarosan újra részesülhetünk a FILI-élményben.

Pásztor Dávid Gólja (Fotó: Babák Zoltán)0

Pásztor Dávid gólja kellett a döntetlenhez

Elhoztuk Jaminából a három pontot