in ,

Elhoztuk Jaminából a három pontot

A 3. játéknapot rendezték a megyei első osztályban, amelyben a legutóbbi forduló meglepetését szerző Jaminához látogattunk. Mindkét gárda hét közben MK meccsen lépett pályára, míg mi felléptünk a főtáblára, úgy az erzsébethelyieknek nem sikerült a bravúr.

2. perc: Medvegy gurított középre jobbról, az érkező Kriska lövése viszont elakadt a védőkben.
6. perc: Sindel középre adását fejelték ki a védők, majd az érkező Kriska lövését is blokkolni tudták.
10. perc: Farkas 23 méteres szabadrúgása kerülte el kicsivel Szólik kapuját.
30. perc: Styecz adott be jobbról, a középen érkező Furár 16 méterről eleresztett lövését Szólik tolta ki a bal alsó sarokból.
31. perc: Darányi viharzott el a jobb oldalon, majd középre ívelt, az érkező Okos pedig ajtó-ablak helyzetben a bal kapufa mellé helyezett.
33. perc: Styecz indította Farkast, aki pár lépés után hét méterről úgy lőtte meg a labdát, hogy az Szólikról került szögletre.
36. perc: Furár vállalkozott lövésre 22 méterről, a Szólikról kipattanó labdát a védők eltakarították a kapu előteréből.

50. perc: Farkas-Styecz-Farkas összjáték után centerünk a felső kapufára lőtt, a kipattanót Kriska közelről a kapu fölé rúgta.
53. perc: Bakró ívelése Syeczet találta meg, aki nyolc méterről két védő között, a bal alsó sarokba lőtt. 0-1.
69. perc: Medvegy ívelését Farkas kilenc méterről felhőfejessel küldte a jaminai kapuba. 0-2.
73. perc: Furár kígyótérről megeresztett lövését Szólik a levegőben úszva tolta szögletre.
83. perc: Kriska szögletét követően Zima jutott lövőhelyzetbe, de erőtlen lövését Farkas levette az ötösön belül, majd fordulásból a kapuba helyezett. 0-3.
88. perc: Kriska gurított Farkas elé, aki egy igazítás után a rövid oldalt vette célba, de lövése kaput tévesztett.

A kezdő sípszó elhangzása után azonnal megkezdtük a jaminai kapu ostromlását, kezdetben ez még helyzetekkel is párosult, de a hazai védelem, Szólikkal a hátuk mögött magabiztosan állt a lábán. Nem volt túlbonyolítva a meccs, mi birtokoltuk többet a játékszert, a hazai csapat pedig várta mikor vezethet kontratámadást. A félidő közepén jött egy kis üresjárat a játékunkba, amelynek Okos kimaradt ziccere vetett véget, mert a játékrész vége felé megint csak nekünk akadtak kisebb-nagyobb helyzeteink, de a nagyon várt gólt nem sikerült megszereznünk. A második félidő kezdete csak annyiban tért el az elsőtől, hogy már az elején sikerült a kapuba találnunk, és ez nem meglepő módon lendületet adott csapatunknak, helyzetek, gólok követték egymást, ami megérdemelt győzelmet eredményezett. Ez a találkozó nagyban hasonlított az elmúlt hetihez, itt is a második félidő eleje hozta meg az áttörést jelentő gólt, és ezután már nem volt kérdéses a meccs végkimenetele. A játékunkban még elő-elő fordultak hibák, amelyek egy részét a pályában rejlő hiányosságok is fokozták, de látható a fejlődés, és az pedig egyértelmű, hogy jó erőállapotban van a gárda, aminek kihasználásával tudtuk utóbbi ellenfeleinket felőrölni. A találkozót végig magas szintű játékvezetés jellemezte. Szerdán csapatunk is elkezdi a Békés Megyei Kupa szereplését, amelynek keretében Csanádapácára látogatunk, szombaton pedig bajnokin, nagy riválisunkat a Körösladányt fogadjuk majd.

Jamina SE – Szarvasi FC ‘1905’ 0-3 (0-0)
Békéscsaba, Bessenyei utca – 150 néző. Játékvezető: Zahorán János (Halma S., Baranya T.)

Jamina: Szólik T. – Okos I., Murvai D., Ulrich N., Miklya M., Faragó L. (Sebők M.), Kovács I., Gál F. (Németh T.), Szudár Cs. (Zubor M.), Darányi D. (Leszkó A.), Bencsik Cs.
Vezetőedző: Pozsár Gábor

Szarvas: Krnács R. – Medvegy Á., Bakró G. (Polonszki P.), Süli A., Vozár D., Zima D., Furár R. (Kiri M.), Kriska N., Styecz M. (Varga I.), Farkas J., Sindel R. (Klimaj Z.)
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

Gólszerzők: Styecz M. 53′, Farkas J. 69′, 83′

Edzői nyilatkozatok:

Pozsár Gábor: – Amíg bírtuk erővel, jól tartottuk magunkat, de a szerda-szombat ritmust nem bírjuk. Elismerésem a Szarvas megérdemelt győzelméhez.

ifj. Somogyi János: – Tudtuk, hogy a jelentősen megerősödött Jamina ellen nem lesz egyszerű megszerezni az első gólt. Nagyon örülök, hogy utána tetszetősen játszottunk. Ez egy nagyon értékes győzelem, mert nem sokan fognak innen ponttal távozni.

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor (szarvasifc.hu)
Videó: Furár Adrienn

Fotó: Babák Zoltán0

A FILI mindenek felett!

Fotó: Babák Zoltán0

Szarvasi dobogókon ünnepelték a világklasszis kajakosokat