in ,

Tanévnyitó és pályaavató a Székelyben

0

2019. szeptember 2-án, szép napsütéses időben 23 osztály sorakozott fel osztályfőnökeik vezetésével a Gyulai Szakképzési Centrum Székely Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma tanévnyitó ünnepségén a felújított sportudvaron, és figyelte az új tanévet megnyitó ünnepi műsort. Rendezvényünket megtisztelte jelenlétével Babák Mihály, Szarvas város polgármestere, Kovács Zsuzsanna főigazgató asszony, Simon István kancellár úr, Jancsurák József főigazgató-helyettes úr, a Székely Mihály Szakképzésért Alapítványt képviselő Sonkolyné Szekerczés Margit.

A nyarat idéző vidám dal után Varga Angéla 12. D osztályos tanuló kérte fel Ozsváth Zsuzsanna igazgató asszonyt, hogy köszöntse a megjelenteket.

„Süt a nap az igaz, de ez nem ugyanaz,

mint ‘mikor előttünk állt a forró nyár.”

Babák Mihály polgármester úr ünnepi gondolatai után a diákok műsora következett. Moretti Gemma: Elköszön a nyár című versét Mohácsi Réka 10. évfolyamos diák mondta el, majd Ruzsa Magdi dalát Légrádi Blanka12. évfolyamos tanuló előadásában hallhatták a megjelentek.

Igazgató asszony tanévnyitó gondolatai után Kovács Zsuzsanna, a Gyulai Szakképzési Centrum főigazgató asszonya is köszöntötte a diákokat, tanárokat, az iskola dolgozóit, majd ezután a felújított sportpálya ünnepélyes átadása következett.

Folytatva a több éves hagyományt, a 9. évfolyamos osztályok képviselői és osztályfőnökei egy köszöntő oklevelet vehettek át – kihasználva a lehetőségeket – a görkorcsolyával közlekedő felsőbb éves lányoktól.

A Himnusz elhangzása után az osztályok osztályfőnökeik vezetésével a tantermeikbe vonultak, ahol az új tanévvel kapcsolatos információkhoz jutottak, átvehették tankönyveiket, és ezzel mindenki számára megkezdődött a 2019-2020-as tanév.

Rohonyné Urbancsok Zsuzsanna

Fotó: Babák Zoltán0

Szarvasi dobogókon ünnepelték a világklasszis kajakosokat

0

Isten éltesse a Szlovák Iskolát!