in , ,

Békésszentandráson is indít képviselőjelöltet a Mi Hazánk Mozgalom

Földesi Mihály és Aszódi János (Fotó: Hegedűs Éva)
Földesi Mihály és Aszódi János (Fotó: Hegedűs Éva)

A Mi Hazánk Mozgalom kérte a nyilvánosság figyelmét szeptember 25-én. Földesi Mihály megbízott megyei elnök elöljáróban elmondta, a pártot hivatalosan is nyilvántartásba vették a megyei listán. Köszönetet mondott ezért az aktivistáknak, amiért felvállalták a mozgalmat. Úgy véli, ez a fajta bizalom nagy szó a mai politikai életben, amit munkájukkal szeretnének meghálálni. A számokról szólva kifejtette, a szükséges 1195 aláírás helyett 1327-et adtak le, amit szimpatizánsok segítségével sikerült összegyűjteni. A sorolásból az is kiderült, hogy a Mi Hazánk Mozgalom a szavazólapon az első helyen fog szerepelni.

A közelmúlt eseményeiről szólva elmondta, az első megmérettetést számukra a tavaszi EP választás jelentette, amelyet követően a párt felkerült a hazai politikai térképre. Különösen azért könyveli el az elért 3,33%-ot sikerként, mert a média mindvégig azt erősítette a választókban, hogy a párt támogatottsága 0-1% között van. Hozzátette, a kapott 113529 szavazat ráadásul öt évvel ezelőtt elég lett volna az Európai Parlamentbe való bejutáshoz.

Meggyőződése, a szám magasabb lett volna, ha média nem az ellenkezőjét próbálja sulykolni az emberekben, ill. az elveszett szavazatoktól való félelem miatt a választópolgárok nem adják a szavazatukat a Fideszre vagy a Jobbikra.

Mivel pártja a megyében ennél is magasabb, 4,57%-ot ért el az EP-i választásokon, bizakodva tekint az önkormányzati választásokra is. Szerinte megvan annak az esélye, hogy öt helyet szerezzenek, de annak is örülne, ha legalább egy tagtársuk erősítené a megyei közgyűlést. (A lista első helyén Földesi Mihály szerepel, aki Békésen polgármesterjelöltként és képviselőjelöltként is indul – szerk.)

Az országos statisztikát illetően kiemelte, 13 megyében tudtak listát állítani, illetve 1047 képviselőjelöltjük és 36 polgármesterjelöltjük van. A legnagyobb aktivitást Csongrád-Csanád megyében tapasztalják, ami nem meglepő, mert a vezetőjük egyben Ásotthalom polgármestere. A második legaktívabb térség Jász-Nagykun-Szolnok megye, ahol már tartottak egy demonstrációt. Bár a média az ügyet más irányba terelte, céljuk kizárólag a rend és a fegyelem megvédése volt.

Sokat gondolkodtak azon is, hogy Békésszentandráson indítsanak-e polgármestert, de mivel úgy látják, hogy a jelenleg regnáló becsülettel végzi a dolgát, nem látták értelmét, hogy kibillentsék a székéből. Helyi képviselőjelöltjük Aszódi János, aki a párt legfiatalabb tagja. A 19 éves fiatalember tősgyökeres szentandrási családból származik. Földesi Mihály a választópolgárok figyelmébe ajánlotta az ambíciózus, kreatív férfit, aki dolgozni szeretne a településért.

A képviselőjelölt hangsúlyozta, teljes rendszerváltásra van szükség a településen. A „korrupt, értelmiségi képviselőkkel” szemben a józan gondolkodású, egyszerű emberekben hisz, akiknek a nagyközség fejlődése az első.

A problémák között említette a turisták emberi normákkal összeférhetetlen viselkedését, a szezon alatt jelentkező bevásárlási nehézségeket, az orvosi ellátást,  44105-ös út állapotát és a hulladékszállítást. Emellett a Körös-holtág vízminőségét is mihamarabb kezelni kell, amelynek folytatását a strand fejlesztése jelenthetné. Véleménye szerint az utcák, utak aszfaltozása terén is komoly hiányosságok tapasztalhatók, amit a kormányzati, ill. EU-s források megfelelő kihasználásával lehetne orvosolni.

Zárásként kérte a választópolgárok bizalmát, amelyet szavazat formájában tudnak kifejezni az október 13-i választásokon.

Bencsik Mihály, Pártai Lucia és Deák Márta (Fotó: Hegedűs Éva)

Pártai Lucia minden szaktudását és kapcsolatrendszerét Szarvas szolgálatába állítaná

Fotó: Keller Dávid0

Nagyobb arányú győzelem is benne volt