in ,

Gólzáporos bemutatkozás

Fotó: Babák Zoltán0
Fotó: Babák Zoltán

Az elmúlt héten megkezdődött a férfi megyei kézilabda pontvadászat, amelyben a tavalyi  évhez hasonlóan sajnos ismét csak négy csapat szerepel és többkörös küzdelem sorozatban dől el a bajnoki cím, illetve az NBII. feljutás lehetősége.

A bajnokság első számú favoritja az újkígyósi Felföldi István SE, amely felsőbb házi kiesése után szeretne visszakerülni az NBII-s vonalba, mellettük a Kondorosi KK, a Gyulai SE és a HC Szarvas vállalta a megyei megmérettetést.

A szarvasiak első mérkőzésre elhalasztásra került, így a bemutatkozásra hazai pályán került sor a hétvégén, ahol a Gyulai SE csapatát fogadták.  Új év új kihívások, ahogy ez lenni szokott egy új bajnokság kezdetén, most sincs ez másképpen, viszont most kicsit más terveket szövöget az egyesület, hiszen nem elsősorban a feljutásért száll ringbe a megfiatalított szarvasi csapat, hanem a saját korosztályos mérkőzések mellett, a felnőtt bajnokságban is nagyobb szerephez szeretné juttatni helyei nevelésű játékosait. A keret átalakítása is ennek szellemében történt, a távozók helyett lövő poszton Nagy-Bobvos Noel, beállóban Valencsik Máté, szélső poszton pedig Sztancsik Máté kapott lehetőséget már a bemutatkozó bajnokin, illetve a kapuban egy fiatal orosházi tehetség Opavszki István váltotta Tatust.  Mellettük a rutint már sok csatát megélt, de még a „fiatalabb” korosztályhoz tartozó játékosok képviselik így remélhetőleg egy  összetartó, egységes csapatot sikerült összehozni a szezonra.

Talán szerencsés is volt, hogy az első mérkőzésen a hasonló cipőben járó Gyulai SE vendégjátékára került sor, viszont az előzetesen senki nem gondolta, hogy 80 gólt kell majd beírni a mérkőzés jegyzőkönyvébe.
A kezdősípszót követően villám rajtot vett a hazai csapat, a hetedik percben már 7-2, a félidő derekán már 16-4 –s állást mutatott az eredményjelző, elsősorban a gyors, lendületes játéknak köszönhetően. A Héjja Ádám, Kónya Balázs kettős játékban is bemutatta, hogy nem csak játékvezetőként alkotnak remek párost, mellettük Nagy Erik, és az első félidőben öt gólig jutó Sztancsik Máté volt elemében. A játékrész végére a mérkőzés gyakorlatilag már eldőlt, hiszen tetemes szarvasi előnnyel térhettek pihenőre a csapatok 31-9.

A második játékrész is szarvasi rohamokkal kezdődött, Valencsik Máté triplája után egy ötös hazai sorozatot zárt le a vendég együttes az ötödik percben 36-10. De a folytatásban is a vendéglátók akarata érvényesült, a vendég fürdővárosiak kivételével mindenki élvezte a játékot és a lehetőséget. Végeredmény talán gólrekordnak mondható 58-22 lett, viszont mindenki tisztában van azzal, hogy a folytatásban sokkal nagyobb ellenállással és erősebb ellenfelekkel kell majd megküzdenie a szarvasi csapatnak.

HC Szarvas – Gyulai SE   58-22 (31-9)
Vezette: Feledi, Petrovszki
Büntetők: 0/0 ill. 4/2
Kiállítások: 8 perc ill. 6 perc

HC Szarvas: Opavszki – Kónya 17, Andrikó 3, Héjja 13, Valencsik 5, Nagy 9, Sztancsik 6

Csere: Sinka (kapus), Viczián 2, Nagy-Bobvos 3.
Edző: Tusjak János

„A játék minden elemében jobb csapat kíméletlenül kihasználta az adódó lehetőségeket.
Remélhetőleg helyi nevelésű fiataljaink is önbizalmat merítettek a hétközi korosztályos folytatáshoz”

A Gyula legjobb góllövői: Sárkány 7, Tóth 7, Képíró 4.

Következő mérkőzés vasárnap Kondoroson 17:00 órától
Kondorosi KK – HC Szarvas

– HC Posta –

0

Tökleves?

0

Nincs nagyobb öröm