Connect with us

Koncert

Szezonzáró koncert az Arborétumban

Fotó: Babák Zoltán
Fotó: Babák Zoltán

Szokás már a Szarvasi Arborétumban, hogy évente kétszer, anyák napján és szeptember utolsó vasárnapján koncertezik a Szarvasi Kamarazenekar.

– Így, október 6-hoz közeledve egy kicsit mindig meg szoktunk emlékezni az aradi vértanúkról – Vas István koncertmester vasárnap tartott őszi koncertjük előtt. A 170 éve kivégzett hősök emlékére egy magyaros blokkban egy palotás és egy kállai kettős átdolgozást játszottak.

A program nagyon változatos volt. Wass Albert verstől, és egy Schubert-szerenádtól kezdve, Mozarton, barokk és romantikus műveken át napjaink zenéin át a tangón keresztül a mediterrán ritmusokig is eljutottak. Az évszaknak megfelelően a Hulló falevelek című slágert is műsorra tűzték a zenekar átdolgozásában.

A zenekar összetétele mindig műsorfüggő, árulta el Vas István. Ezen a vasárnapon tizenhatan ültek le az Arborétum közönségét szórakoztatni. A műsor megkívánta azt, hogy digitális hangszereket, digitális zongorát, ütőhangszereket hozzanak ki, hogy egy kicsit színesítsék a kamarazenekari hangzást, tette hozzá.

Népszerű

Jégmadár Karas József fotóján Jégmadár Karas József fotóján

Kéken ragyogva… – jégmadarak Karas József fotóin

Virtuális turista

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Békésszentandrás: éjféltől szigorítás lép életbe

Karantén

Fotó: Petrik Angelika Fotó: Petrik Angelika

Online barbizás: hogy találják fel magukat az ötévesek a karantén alatt

Karantén

Mentás quinoa saláta fokhagymás pulykamellkockákkal (Fotó: Gallicoop.hu) Mentás quinoa saláta fokhagymás pulykamellkockákkal (Fotó: Gallicoop.hu)

Ajánlatunk hétvégére: Mentás quinoa saláta fokhagymás pulykamellkockákkal

Gasztronómia

A rovatot támogatja:

Archívum

2019. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect