Connect with us

Oktatás

Jövőre, jelenre, múltra

Dr. Lipcsei Imre
Dr. Lipcsei Imre

– Mondják, a jövőre gondol az, aki fát ültet, de mi most, amikor az Óvópedagógusok Fáját elültetjük, a jelenre és a múltra is gondolunk – mondta dr. Lipcsei Imre, a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karának dékánja a kar udvarán október 21-én, hétfőn tartott ünnepélyes faültetésen.

Az óvópedagógus képzés 60 éve vált Magyarországon felsőfokúvá, erre emlékeztek azon a helyen, ahol az elsők között létesült felsőfokú óvópedagógusképző intézmény, ugyanis Sopron és Kecskemét mellett Szarvast érte ez a kitüntetés. A dékán természetesen részletezte is, hogy a most elültetett fácskával miként emlékeznek az elmúlt idők pedagógusaira, s mit jelenthet napjaink pedagógusainak látni, hogyan cseperedik az emlékfa, aminek árnyékában az eljövendő idők pedagógusai üldögélhetnek majd. Az sem véletlen, hogy az újonnan ültetett emlékfa a Tanítók Fája és a Gyakorló első nyolcadikosainak emlékfája között kapott helyet. Mialatt a faültetés zajlott, a közönség elénekelte a József Attila verséből, Bródy János által megzenésített, Koncz Zsuzsa előadásában közismert dalt: „Kertész leszek…”

Népszerű

Boér Zsolt (k) bemutatkozik a Hunyadi játékosértekezletén (Fotó: Babák Zoltán) Boér Zsolt (k) bemutatkozik a Hunyadi játékosértekezletén (Fotó: Babák Zoltán)

Bemutatkozott a Hunyadi új edzője, Boér Zsolt

Sport

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

CMF2020: Álomból valóság

Színház

Sonkoly Ákos Sonkoly Ákos

Fiatal​ ​”szabad bölcsészünk​” országos sikere

Oktatás

Tarsoly Krisztina fehérben (Fotó: Babák Zoltán) Tarsoly Krisztina fehérben (Fotó: Babák Zoltán)

Tarsoly Krisztina kapta a Józsa Mihály-díjat

Színház

A rovatot támogatja:

Archívum

2019. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect