in , ,

Mr. Leicester Paton – Nagy Róbert

Nagy Róbert (Fotó: Valló Zoltán)
Nagy Róbert (Fotó: Valló Zoltán)

Mr. Leicester Paton az a férfi, aki mindent beszerez szíve hölgyének, ínséges időkben: bonbont, vajat, cukrot, whiskyt, tüzelőt. Mr. Paton szerepét, az elegáns, szelíd, nem mellesleg gazdag úriembert Nagy Róbert alakítja majd a Cervinus Teátrum legújabb darabjában William Somerset Maugham – Nádas Gábor – Szenes Iván Imádok férjhez menni című zenés vígjátékában Dósa Zsuzsa rendezésében. Nagy Róberttel Leicester Paton megszemélyesítőjével beszélgettünk a szerepről.

–     Mr. Leicester Patont alakítod, mesélj róla, ki ő?

–     Leicester Paton egy nagyon jómódú, nem is jó módú, hanem milliárdos agglegény. Az, hogy milliomos, azt jelenti, hogy mindent megtehet, megvehet, és aki kinézte magának Victóriát. Emiatt elég sűrűn jár is a családhoz, ami nem tetszik a férjnek, Fredddie-nek. De Paton nem elég bátor ahhoz, hogy bármit is merjen kezdeményezni, hiszen Victoria férjes asszony, sőt két gyermeke is van, így elég a komplikált helyzet. De jelleme sem engedi, hogy megtegye, amit szeretne. Nagyon nehezen mutatja ki az érzéseit, ez az angol egyszerűség, szikárság, ami nagyon érződik rajta.

–     Mesélj Victóriáról, milyennek látja Paton?

–     Rajong Victóriáért, és teljesen kizökkenti abból a megszokott bezárt, egyszerű, szikár életből, amiben él. Szinte „megvadítja”.

–     Jeleneted van a mamával és a férjjel, Freddie-vel is…

–     Victória édesanyja úgy gondolja, hogy Paton nagyon jó férje lenne az ő Victóriájának. A mama már régen is Patont látta volna szívesen a lánya férjeként, de akkor Victória még meg sem látta. Vagyis a mamával nagyon jó a kapcsolat, mert támogat, segít, noszogat egy kicsit. Freddie-vel is van egy rövid összetűzésem, mert rajtakap minket Victóriával. Olyan lesz a helyzet, hogy elmenni nem tudok, és egy veszekedésbe kerülök, próbálok menekülni, de nem megy, így egy félresikerül mondat miatt a két férfi egy rövid szópárbajba keveredik, de Victória ezt is szépen megoldja.

–     Szerinted Victória szereti Patont?

–     Nem, nem nem. Csábítja őt a jólét, meg talán Freddie-vel kihűlt a kapcsolatuk, és szeretne valami újdonságot is kipróbálni, de mindenképpen a jólét vonzza. Meg… … Viktória a két férjénél „kihúzza a gyufát” a viselkedésével, úgyhogy jöhet a következő, aki Mr. Paton.

–     Persze, mert Paton nem szól vissza, szerény, kedves pasi…

–     Igen.

–     Két dalod van a darabban.

–     Mindkettőt tudom már. A korrepetitor Kertes Anna nagyon jó, nagyon szerettem vele dolgozni. Jól kommunikál, könnyen ment a munka, gyorsan megtanultuk. Az egyik dal a hazafiasságról szól, a másik egy vérbő tangó, amit Victóriával táncolunk. Ma voltunk táncórán Bettivel, és amikor Zsuzsa bejött, azt mondta, nagyon tetszik neki. De szeretem, nagyon jó, mert van ez a merev férfi, aki keretek közé van szorítva, és egyszer csak jön ez a tangó, ami kirobbantja és a tánc tovább viszi a helyzetet, hogy végre a dalban kimondja Paton, hogy szereti Victóriát. Ez nagyon jó!

–     Jelmezek?

–     Öltönyben leszünk, lesz egy pilótasisakom, a tangóhoz pedig egy kockás mellényem, most készülnek.

–     Hogy érzed magad Szarvason?

–     Nagyon jól! Jó a csapat, jó a hangulat, jó a darab is. Zsuzsával nagyon jó együtt dolgozni. Kellett egy kis idő, hogy összeszokjunk, de ez mindig kell, hogy ráhangolódjunk egymásra, ma már szavak nélkül is pontosan tudja, milyen napom van. Az is nagyon jó, hogy nem ragaszkodik mereven az elképzeléséhez. Több dolgot kipróbálunk, és mindig van egy középút, ami mindkettőnknek jó.

–     Nem csak ezt a szerepet játszod Szarvason…

–     Igen, lesz egy beugrásom a Holle anyó Jakub szerepébe. Nagyon örültem neki, mert láttam az előadást itt Szarvason, már akkor nagyon tetszett. Láttam a kiírást castingra és írtam Viktoréknak, eljöttem meghallgatásra. Viktor úgy gondolta jó leszek. De ez két szereposztásos lesz, mert Szőke Olivér lesz a másik Jakub. Már próbáltunk, átvettük a jeleneteket. Számomra ez új, mert még nem vettem át szerepet. Egyenlőre nincs idő megtalálni az én Jakubomat, most csak lekövetem az eredeti előadás alapján.

–     Lesz folytatás?

–     Igen, lesz.

–     Szánjunk egy percet a Jókai Színházban bemutatandó Két összeillő ember című darabra, amely Domján Edit és Szécsi Pál szerelméről szól november 22-én lesz a bemutató, amivel neked régi terved valósult meg.

–     Igen kicsit besűrűsödött a tennivaló. Most elmegyek Békéscsabára, mert ott kezdődik a főpróbahét, ha meglesz a bemutató, akkor Szarvasra kötözöm, mert itt kezdődik a főpróbahét, sőt lesz közben egy Holle anyó próba is. A három darabot szinte egyszerre tanultam, és közben játszottam Smok-ot a sárkánykrimi-mesejátékban. De nem panaszkodom, mert mindegyik darab nagyon jó.

–     Robi, nagyon szépen köszönöm a beszélgetést, sok sikert a békéscsabai bemutatóhoz, és jó próbafolyamatot a hátralévő próbákra, nagyon várom a szarvasi bemutatót is.

Galambos Edit

Fotó: Valló Zoltán

A végére meleg lett, de begyűjtöttük a három pontot Nagyszénáson

Fotó: Babák Zoltán0

60-ból 22 percig emberhátrányban a bajnokesélyes ellen