Connect with us

Csabacsűd

Jézus a szeretet kultúráját hozta el

Dr. Kiss Imre plébános (Fotó: Babák Zoltán)
Dr. Kiss Imre plébános (Fotó: Babák Zoltán)

Történelmi eseménynek nevezte dr. Kiss Imre plébános az idei advent első vasárnapját, amikor első alkalommal gyűltek össze karácsony elérkeztének ünnepére különböző meggyőződésűek a Csabacsűdi Magyarok Nagyasszonya római katolikus kápolnában.

– Advent Európában, a keresztény világban egy nagyon fontos, különleges időszak, tudjuk mindannyian, a karácsonyra készülünk. Egy nagy várakozás van. A kérdés az, hogy mit várunk? Csak egy ünnepet, szépen megterített ünnepi asztalt, pihenést, ajándékokat, mivel van tele az adventünk? – tette fel a kérdést.

“Mi az advent és a karácsony lényege?”, boncolgatta tovább a kérdést: “Egyetlen szó, egyetlen név, egyetlen személy, Jézus”.

– Mi Jézus születését várjuk, aki eljött, aki most eljön, aki eljövendöl. Miért várjuk őt? Mert Jézus megváltó. Várjuk a megváltót, várjuk a megváltást. A dolgok megváltoznak, amin mi már nem tudunk változtatni, érezzük hogy a mi emberi erőnk gyönge, és nagyon sok változtatásra váró dolog van bennünk, a kapcsolatainkban, a társadalomban, a világban. Jézus valami újat hozott. Az üzenetét össze lehet foglalni, összesűríteni egyetlen szóban, a szeretet szavában. Jézus a szeretet kultúráját hozta el – foglalta össze egy mondatban.

Molnár József polgármester Csabacsűd nagyközség önkormányzatának a nevében köszöntötte a megjelenteket és mindenkinek lecsendesedést, megnyugvást kívánt ebben a rohanó világban. Egy dal után a köszöntéshez csatlakozott Jansik Györgyné, Editke a Csabacsűdiek Baráti Köre Hagyományőrző Egyesület nevében.

A kápolnából a megjelentek az evangélikus templomba mentek, ahol a Szarvasi Férfikórust hallgathatták, majd a polgármesteri hivatal elé, ahol meggyújtották az első gyertyát.

Kiemelt

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. április 1.

Szarvas

Fotó: RTL Klub Fotó: RTL Klub

Evangélikus TikTok-story

Szarvas

Az Alkotmány utcai ABC feltöltött polcai ma reggel (Fotó: Babák Zoltán) Az Alkotmány utcai ABC feltöltött polcai ma reggel (Fotó: Babák Zoltán)

Kereskedelem három nappal a kijárási korlátozás bevezetése után

Szarvas

Ambrus atya emlékének ajánlották a vasárnapi szentmisét (Fotó: Hegedűs Éva) Ambrus atya emlékének ajánlották a vasárnapi szentmisét (Fotó: Hegedűs Éva)

Ambrus atyáért ajánlották fel a vasárnapi szentmisét

Szarvas

A rovatot támogatja:

Archívum

2019. december
h k s c p s v
« nov   jan »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect