in

Szarvason is meggyulladt az öröm gyertyája

Fotó: Babák Zoltán0
Fotó: Babák Zoltán

Nádházy Péter az Ave Maria című dallal köszöntötte azokat, akik a szemerkélő eső ellenére igyekeztek megtalálni a karácsonyi hangulatot vasárnap délután a Szent Klára római katolikus templom előtt felállított jászolnál.

Zahorecz Pál evangélikus lelkész Pál apostol korinthusiakhoz írt első levele tizenharmadik fejezetének nyolcadik versszakából vett igével szeretett volna bátorítást, útmutatást adni a körülötte állóknak, miszerint a szeretet soha el nem múlik.

Ezután felolvasta Fabinyi Tamás “A szeretet himnuszának mai tolmácsolása” című írását.

– Kívánom azt, hogy karácsonykor a halászléfellegek és töltött káposzta glóriák után ne csak ezt lássuk, hanem azt a szeretetet, amit az Úrjézus hozott bee a világba, így éljük meg ezt a csodát, ne csak 2019 karácsonyán, hanem majd jövőre is, meg az utána következő években is, ameddig isten éltet bennünket – kívánta a szemerkélő esőben állóknak.

Ezen a vasárnapon a hagyományokhoz hűen Szarvas Város Önkormányzata és a Táncsics Vadásztársaság vadpörkölttel vendégelte meg a szarvasiakat, amit a város képviselő-testületének tagjai és Babák Mihály polgármester osztott ki.

Molnár József (Fotó: Hegedűs Éva)0

Molnár József: Értékeljük karácsonyt olyan múló pillanatként, amely később örömteli emlékké válik

Fotó: Hegedűs Éva0

Új út és elektromos töltőállomások karácsonyra