Connect with us

Sport

Megnyílt a szarvasi jégpálya, tessék menni korizni!

Fotó: Babák Zoltán
Fotó: Babák Zoltán

Ha már a természet egyre gyakrabban felejt el korcsolyázásra alkalmas jégről gondoskodni a Körösön, a Szarvasi Jégkorong Sportegyesület tagjai átvették tőle ezt a szerepet, és március végéig egy 800 nm-es sátras fedésű jégpályával várják e téli sport szerelmeseit a Petőfi Sándor utca végén.

Amellett, hogy ez a létesítmény első sorban az egyesület sportcéljait szolgálja, bizonyos időszakokban nyitott az iskolák és a közönség számára is. Működési rendjükről Facebook-oldalukon lehet tájékozódni.

Reggel 9-től 20 óráig tartanak nyitva. Hétköznap iskolások korcsolyaoktatása és korcsolyázása folyik, délutánonként jégkorongedzések és közönségkorcsolyázás. Diákoknak tesióra keretében 300, minden más esetben óránként 700 forint a belépő. 500-ért lehet korcsolyát bérelni.

Nem titkolt céljuk, hogy minél több fiatallal meg tudják szerettetni a jégkorongot, ezért egészen 6-7 éves kortól várják az érdeklődőket. Azoknak, akiknek még nem volt korcsolya a lábukon, Zalán Csaba testnevelőtanár tud segíteni az alapok elsajátításában.

Kispályás jégkorongtornákat is terveznek. U10 és U12-es gyerektorna lesz, amikre 4-5 csapatot várnak, de egy felnőtt amatőr kupában is gondolkodnak. Hosszabb távú céljuk, hogy a Magyar Jégkorongszövetség naptárába is bekerüljenek. A szövetség tervei között szerepel, hogy a sport népszerűsítése végett ilyen tornákat rendez országszerte, ami kedvezhet eme céljuk elérésében.

Március végéig tervezik a nyitvatartást, árulta el Kohut Szabolcs, az egyesület tagja, aki azt is elmondta, hogy ez a jelenleg látható készültségi szint mennyi munkával járt, csak ahhoz, hogy stabilizálják a mocsaras területen az alapot, több száz köbméter követ hordtak oda. Tervben van még öltözőkonténerek vásárlása is, ami jelentősen növelné a komfortot.

Azon túl, hogy egyelőre a gazdaságos üzemelésre törekszenek, az egyesület tagjai igyekeznek a nyári továbbhasznosításra is gondolni. A terveik között szerepel az, hogy gumiborítással fedjék le a csöveket, így a szezonon kívül görhokizásra is alkalmassá tegyék.

Ahhoz, hogy ez a pálya létrejöhessen, nagyon sok támogató állt mögéjük, akik vagy önkéntes felajánlásokkal, vagy TAO-jukkal segítették őket. A 33 TAO-s támogató cég közül 25 szarvasi volt.

Népszerű

Edvin Marton a Szarvasi Vízi Színház lépcsőin (Fotó: Babák Zoltán) Edvin Marton a Szarvasi Vízi Színház lépcsőin (Fotó: Babák Zoltán)

Edvin Marton elbűvölte a szarvasi közönséget

Koncert

Dr. Pinczés István (középen), a 10 évvel ezelőtti japán-magyar hét vendégeivel a Cervinus Teátrum alulájában Dr. Pinczés István (középen), a 10 évvel ezelőtti japán-magyar hét vendégeivel a Cervinus Teátrum alulájában

Mindkettőn a víz az úr: ma Stop Band, holnap japán–magyar agrárkonferencia

Színház

Fotó: Kanti Dorottya Fotó: Kanti Dorottya

Vitamin-nap helyett családi szombat

Közösség

Mindenki szarvasi a képen: Kiri Bence (zöldben), Zahorecz Soma (partjelző), Bakró Géza és Szikora Milán (kékben) (Fotó: Babák Zoltán) Mindenki szarvasi a képen: Kiri Bence (zöldben), Zahorecz Soma (partjelző), Bakró Géza és Szikora Milán (kékben) (Fotó: Babák Zoltán)

Nagy érdeklődés kísérte a szomszédvári találkozót

Sport

A rovatot támogatja:

Archívum

2019. december
h k s c p s v
« nov   jan »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect