in

Valami karácsony

Fotó: Babák Zoltán0
Fotó: Babák Zoltán

A békésszentandrási önkormányzat gesztenyével, forralt borral és teával járult hozzá ahhoz a karácsonyi vásárhoz, amit a Valami tagjai rendeztek a Piactéren a karácsonyt megelőző vasárnap.

Az idő nem kedvezett a vásározóknak. A változó intenzitással hulló eső kérdésessé tette azt, hogy van-e értelme kipakolni. Ahol nagy a szükség, közel a segítség. Cziglédszky Marianna és valamis társai Szalai Brigittától kaptak egy hatméteres sátrat, ami nélkül nem tudták volna megrendezni a vásárt, állította az esemény szervezője.

Végül a nagy sátor mellett még két kisebb került felállításra, és még így is kicsi lett a hely. Alattuk textil, ékszer és horgolt dolgokat lehetett kapni: Horváth–Papp Zsuzsanna képeit, Sinka Dóra meggymagpárnáit, kozmetikai korongjait, Bődi Eti ékszereit, Vetési Ildikó textilkopogtatóit, Horváth Mariann és Lázár Mihály karácsonyi dekorációit, Gazsó Mária gyöngyékszereit.

Az eső ellenére az ifjabbak is kivitték kézműves termékeiket: Major Zsófi karkötőkkel, Nagy Ági két kislánya üdvözlőkártyákkal és szerencsefákkal települt ki.

Kapcsolódva a vásárhoz a szemközti kastélyban gyertyafényes kastélytúra zajlott.

Fotó: Babák Zoltán0

Megnyílt a szarvasi jégpálya, tessék menni korizni!

Fotó: Hegedűs Éva

A decemberi testületi ülés döntéseit értékelte a NACSE