in

Adótörvények: a legfontosabb változásokról tájékoztattak

Dr. Kovács Tamás, a NAV Békés megyei igazgatója
Dr. Kovács Tamás, a NAV Békés megyei igazgatója

A 2020-as év legfontosabb adótörvény-változásairól első kézből tájékozódhattak a vállalkozások az iparkamara idei első előadásán, január 7-én Békéscsabán. Dr. Kovács Tamás, a NAV Békés megyei igazgatója ismertette a legfontosabb
változásokat.

Mint elmondta: folytatódik az a trend, amit elkezdett a kormányzat 2010-ben, azaz továbbra is egyszerűsödik az adminisztráció, és az adókulcsok csökkentése sem áll meg. Most olyan módosításokat, pontosításokat léptettek hatályba, amelyek egyszerűsítik az adófizetési kötelezettséget. Több területet is érint ez a változás, érinti az áfát, a társasági adót, a magánszemélyek adózását, és a végrehajtást. Például az általános forgalmi adó területén olyan általános változások léptek hatályba, amelyek évek óta húzódó vitákat generáltak.

Az adóhivatal megyei elnöke szerint nagyon fontos az adóoptimalizálás, melynek lényege, hogy törvényes úton hogyan tud egy adózó, vagy egy vállalkozó kevesebb adót fizetni.

– Erre mindenkinek lehetősége van – tette hozzá dr. Kovács Tamás.

Ne feledjék, az iparkamara a regisztrált vállalkozások részére folyamatos ingyenes konzultációs lehetőséget biztosít, páros heteken, szerda délelőtt, előzetes bejelentkezés után. (Tel.: 66-324-976)

BMKIK sajóközlemény

Benedek Erika és Hévizi Róbert (Fotó: Hegedűs Éva)

Januártól minden postaládába ingyenesen jut el a Szentandrási Híradó

Tálas Bendegúz (Fotó: MKSZ Facebook)

Budapesti Eb-n szurkolhatunk a szarvasi Tálas Bendegúznak