Connect with us

Szarvas

Lezárult az első román-magyar határon átnyúló projekt Szarvason

Demián Zsolt (Margitta) (Fotó: Babák Zoltán)
Demián Zsolt (Margitta) (Fotó: Babák Zoltán)

Végéhez közeledik az első román-magyar határon átnyúló projekt, amiben Szarvas és partnerei, Élesd, Sólyomkővár, Margitta és Berettyóújfalu vett részt.

A „Közigazgatási híd a román-magyar határmenti városok között” című projekt részeként a polgármesteri hivatal nagytanácskozója hangosítása is cserélve lett, ami még annak idején a Parlament ülésterméből került Szarvasra, és ahogy Babák Mihály polgármester mondta, azon még talán Kádár is beszélt.

A projekt részeként az időskorúak digitális oktatására is sor került a Városi Könyvtárban, illetve tanulmány készült a közigazgatás átláthatóságáról, összehasonlítva a román és a magyar szabályozást. Szarvas város honlapja kiegészült egy román és egy szlovák nyelvű aloldallal is.

a Liget Wellness és Konferencia Hotelben csütörtökön megtartott utolsó szarvasi projekteseményen Babák Mihály polgármester kifejtette a határmenti együttműködésre vonatkozó lehetőségeket.

A projekt hivatalos lezárására február végén Élesden kerül sor.

Népszerű

Mészárosné Szabó Anna, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési osztályának vezetője Mészárosné Szabó Anna, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési osztályának vezetője

Nagyüzem az iparkamaránál – online is

Oktatás

Online karácsonyi vásárt szervez a megyei önkormányzat

Békés megye

Pulyka cacciatore édesburgonyával (Fotó: Gallicoop Instagram) Pulyka cacciatore édesburgonyával (Fotó: Gallicoop Instagram)

Pulyka cacciatore édesburgonyával

Ajánlatunk hétvégére

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

M44: Újabb szakasz átadása várható decemberben, díjmentesség marad

Közlekedés

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2020. február
h k s c p s v
« jan   Már »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

Kategóriák

Friss

Connect