Connect with us

Sport

40 éves sikersztori a karate Szarvason

Lovász György, Gregor László és Ruzsinszki György (Fotó: Babák Zoltán)
Lovász György, Gregor László és Ruzsinszki György (Fotó: Babák Zoltán)

Az idén 40 éves a karate Szarvason. Legrégebbi hírmondója, Lovász György 6. danos mester 39 éve űzi ezt a sportot. A karate mintegy 10 éve éli másodvirágzását, amikor sportolói karrierjüket követően két tanítványa, Ruzsinszki György 4. danos és Lipták Tibor 3. danos mesterek segítségével életre hívták a versenykarate szakágat.

Azóta kart karba öltve jut egyre magasabb szintre ez a sport városunkban. Jelenleg öt helyszínen folynak az edzések több mint 100 aktív karatéssal. Rendszeresen szerveznek és vesznek részt hazai és külföldi edzőtáborokban. Ezeknek is köszönhetően számos magyar bajnoka van az egyesületnek, és egyre jelentősebb nemzetközi sikereket érnek el. Az idén a hazai rendezésű karate Európa-bajnokságon Magyarország színeiben Tálas Bendegúz is tatamira lép majd. Vele együtt öt válogatott kerettagot ad a nemzeti együttesbe Szarvas.

A Szarvasi Harcművész és Küzdősport Egyesület a 2018-as Magyar Bajnokságon a haladók között elnyerte a legeredményesebb vidéki egyesület címet, tavaly a vidékbajnokságon, amit városunkban rendeztek, a legeredményesebb vidéki csapatként végeztek. Sikerességük kézzelfogható eredményeként a Magyar Karate Szakszövetség vidékfejlesztési programja keretében a Plastolus épületében mintegy 100 millióból megvalósulhat egy regionális olimpiai központ.

Ehhez a kiváló versenyeredmények mellé szükséges az a sportdiplomácia, amit a két György, Ruzsinszki György régióvezető, valamint Lovász György, a karate egyesület elnöke oly sikeresen képvisel. Mindezek elismeréseképpen jelölte ki a nemzeti karateszövetség Szarvast a dél-keleti régió székhelyéül.

A két sportvezető munkájának elismerésképp Gregor László, a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke Lovász Györgynek és Ruzsinszki Györgynek a szövetség elnökségének döntése alapján “Érdemes Mester” kitüntető címet adta át a Liget Wellness és Konferencia Hotel konferenciatermében a karatésok szombaton tartott idénynyitó rendezvényén.

Az est folyamán több szarvasi fiatal is megkapta dandiplomáját: Borzi Balázs, Sindel Márk, Tálas Bendegúz és Kasuba Kristóf. Éves munkájukért többen kaptak serleget, de minden szarvasi karatéhoz kötődő résztvevő, csakúgy mint Szarvas Város Önkormányzatát képviselő Molnár Etele alpolgármester és Kiss Attila, a sportbizottság elnöke is kapott egy-egy karatés bögrét emlékül.

Népszerű

Sógornők (Fotó: Babák Zoltán) Sógornők (Fotó: Babák Zoltán)

(Sógor)női sorsok

Színház

Bodonyi Dóra megnyerte a K1 5000-et

Sport

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Szarvasi séta a millennium korának polgári Magyarországán

Turizmus

Bodonyi Dóra K1 500-as középfutama után (Fotó: ICF) Bodonyi Dóra K1 500-as középfutama után (Fotó: ICF)

Bodonyi Dóri két, Dombvári Bence egy döntőt megy holnap

Sport

A rovatot támogatja:

Archívum

2020. február
h k s c p s v
« jan   Már »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect