in ,

40 éves sikersztori a karate Szarvason

Lovász György, Gregor László és Ruzsinszki György (Fotó: Babák Zoltán)0
Lovász György, Gregor László és Ruzsinszki György (Fotó: Babák Zoltán)

Az idén 40 éves a karate Szarvason. Legrégebbi hírmondója, Lovász György 6. danos mester 39 éve űzi ezt a sportot. A karate mintegy 10 éve éli másodvirágzását, amikor sportolói karrierjüket követően két tanítványa, Ruzsinszki György 4. danos és Lipták Tibor 3. danos mesterek segítségével életre hívták a versenykarate szakágat.

Azóta kart karba öltve jut egyre magasabb szintre ez a sport városunkban. Jelenleg öt helyszínen folynak az edzések több mint 100 aktív karatéssal. Rendszeresen szerveznek és vesznek részt hazai és külföldi edzőtáborokban. Ezeknek is köszönhetően számos magyar bajnoka van az egyesületnek, és egyre jelentősebb nemzetközi sikereket érnek el. Az idén a hazai rendezésű karate Európa-bajnokságon Magyarország színeiben Tálas Bendegúz is tatamira lép majd. Vele együtt öt válogatott kerettagot ad a nemzeti együttesbe Szarvas.

A Szarvasi Harcművész és Küzdősport Egyesület a 2018-as Magyar Bajnokságon a haladók között elnyerte a legeredményesebb vidéki egyesület címet, tavaly a vidékbajnokságon, amit városunkban rendeztek, a legeredményesebb vidéki csapatként végeztek. Sikerességük kézzelfogható eredményeként a Magyar Karate Szakszövetség vidékfejlesztési programja keretében a Plastolus épületében mintegy 100 millióból megvalósulhat egy regionális olimpiai központ.

Ehhez a kiváló versenyeredmények mellé szükséges az a sportdiplomácia, amit a két György, Ruzsinszki György régióvezető, valamint Lovász György, a karate egyesület elnöke oly sikeresen képvisel. Mindezek elismeréseképpen jelölte ki a nemzeti karateszövetség Szarvast a dél-keleti régió székhelyéül.

A két sportvezető munkájának elismerésképp Gregor László, a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke Lovász Györgynek és Ruzsinszki Györgynek a szövetség elnökségének döntése alapján “Érdemes Mester” kitüntető címet adta át a Liget Wellness és Konferencia Hotel konferenciatermében a karatésok szombaton tartott idénynyitó rendezvényén.

Az est folyamán több szarvasi fiatal is megkapta dandiplomáját: Borzi Balázs, Sindel Márk, Tálas Bendegúz és Kasuba Kristóf. Éves munkájukért többen kaptak serleget, de minden szarvasi karatéhoz kötődő résztvevő, csakúgy mint Szarvas Város Önkormányzatát képviselő Molnár Etele alpolgármester és Kiss Attila, a sportbizottság elnöke is kapott egy-egy karatés bögrét emlékül.

Demián Zsolt (Margitta) (Fotó: Babák Zoltán)0

Lezárult az első román-magyar határon átnyúló projekt Szarvason

Samu Tamás Gergő (Fotó: Babák Zoltán)

Módosító javaslataival együtt támogatná a költségvetést Samu Tamás Gergő