Connect with us

Szarvas

Batyus finomságokkal és jelmezekkel farsangolt a baráti kör

Fotó: Hegedűs Éva
Fotó: Hegedűs Éva

Az előző évekkel összehasonlítva visszafogottabb hangerővel és létszámban zajlott Szarvas Város Barátainak Köre klubestje. Közel félszázan gyűltek össze a szervezet székházában, a Nap utca 24. szám alatt, ahol múlt hét pénteken a vendégek már a farsang jegyében találkoztak. A batyuból előrántott finomságokat és házi nedűket ezúttal az álarcok és jelmezek egészítették ki, Tusjak Lászlóné, a kör ügyvezető elnöke pedig még egy apró meglepetéssel is előrukkolt.

– Idén szolidan ünneplünk. Előző évben Szarvas számos vendéglátóegységében megfordultunk, most úgy gondoltuk, szeretnénk a székhelyünket is jobban kihasználni. Ezúttal csak a háttérben szól a zene, a társaság tagjai azonban nagyokat beszélgetnek, amiből azt szűrjük le, hogy az ilyen jellegű összejövetelekre is nagy szükség van – avatott be az év második összejövetelének részleteibe.

Köszöntőjében röviden összefoglalta a farsanghoz kapcsolódó népszokásokat, majd körbejárt az asztaloknál, és mindenkit megkínált a házi sütésű forgácsfánkjával. Mellé a tagok egy cetlit is húztak, amelyen egy útravalóul szolgáló bölcsesség állt.

Vállalkozószellemű jelmezesekből is kevesebb akadt. Február 7-én csupán öten lényegültek át, igaz, köztük volt olyan is, aki a felismerhetetlenségig átalakult. A szellem, az arab lány, az apáca és a bohóc mellett két maskarás férfi a hippikorszakot is megidézte, avagy ahogyan ők állították, a Hair című filmből felejtették őket Szarvason.

– Ha nem őrizzük ezeket a hagyományokat, akkor senki nem fogja – vélekedett Salgó István, akinek eredeti szakmáját is sejtette ötlete. – Emlékszem, gyerekkoromban is részt vettem számos jelmezversenyen. A legnagyobb show az volt, amikor egyujjas kesztyűnek öltöztem. Még az a régi, kék csomagolópapír volt a kesztyű borítása, épphogy belefértem. Úgy mozogtam benne, mint egy hóember. Talán éppen ezért volt olyan maradandó élmény – idézte fel a fiatalkori emlékeit.

Édesapaként hasonlóan kreativitással állt a farsangoláshoz. Lánya egy alkalommal pl. drótostótnak öltözött, a hozzá illő szerszámokkal, és természetesen az elmaradhatatlan kísérő szöveggel.

– A farsang lényege a jókedv, a vidámság, a humor, az evés-ivás, amit az összejövetelek, beszélgetések egészítenek ki. Ezért szeretem – egészítette ki barátját Medvegy József, aki alig egy éve tagja a közösségnek.

A verseny a családias létszámból adódóan jelmezbemutatóvá alakult át, amelyben nem voltak győztesek vagy vesztesek. S mivel jutalom is akadt bőven, minden induló két ajándékot is választhatott.

A baráti kör soros nagy eseménye a bál, amely már az időpontját tekintve is egyedi. Szökőév szökőnapján tartja a civil szervezet 38. ünnepi rendezvényét, amelyen hagyományosan kiosztják a „szarvasi Oscart”. A jelöléseket február 14-én, 12 óráig várják postai úton az Alkotmány utca 7/2. szám alá vagy a baratikor.szarvas@gmail.com e-mail címre.ozzá

Népszerű

Padlizsános pulykamelles tészta (Fotó: Gallicoop Instagram) Padlizsános pulykamelles tészta (Fotó: Gallicoop Instagram)

Egy laktató villámebédötlet hétvégére

Ajánlatunk hétvégére

Az est vendégfellépője, Mezőcsát polgármesterasszonya, Siposné Horváth Anita volt (Fotó: Babák Zoltán) Az est vendégfellépője, Mezőcsát polgármesterasszonya, Siposné Horváth Anita volt (Fotó: Babák Zoltán)

Lennonra és Jaggerre emlékezett a Stop Band tegnap este

Koncert

Edvin Marton a Szarvasi Vízi Színház lépcsőin (Fotó: Babák Zoltán) Edvin Marton a Szarvasi Vízi Színház lépcsőin (Fotó: Babák Zoltán)

Edvin Marton elbűvölte a szarvasi közönséget

Koncert

Dr. Pinczés István (középen), a 10 évvel ezelőtti japán-magyar hét vendégeivel a Cervinus Teátrum alulájában Dr. Pinczés István (középen), a 10 évvel ezelőtti japán-magyar hét vendégeivel a Cervinus Teátrum alulájában

Mindkettőn a víz az úr: ma Stop Band, holnap japán–magyar agrárkonferencia

Színház

A rovatot támogatja:

Archívum

2020. február
h k s c p s v
« jan   Már »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect