in ,

A Király utcáról a Királyok völgyébe

0

A békésszentandrási hunyadisulis környezet szakkörösök tették meg ezt a hosszú utat, mikor ellátogattak a budapesti Király utca 26-ban megszervezett Tutanhamon kiállításra.

Majdnem 100 évvel, a brit régész Howard Carter szenzációs feltárása után, aminek a mai napig nincsen párja, a Tutanhamon – Rejtélye és kincsei kiállítás egyedi módon mutatja be az felfedezés történetét. 2000 nm2-en több, mint 1000 kiállítási tárgy, grafika, videók, várják a látogatókat egy olyan kiállításon, amit már több, mint 6 millióan néztek meg a világon. Ahol átélhetjük  a rejtélyek és a kincsek feltárásának pillanatát úgy, ahogy Howard Carter és kollégáin kívül csak nagyon kevés kiváltságos ember számára adatott meg.

“Most először Tutanhamon sírjának felfedezése óta, ez az a kiállítás, ami lehetővé teszi az emberek számára, hogy újra felfedezzék a kincseket és a temetkezési tárgyakat olyan elrendezésben, ahogyan azokra rátaláltak 1922-ben.” (Dr Wilfried Seipel, egyiptológus)

Ebben a fantasztikus élményben lehetett részünk, mikor felfedeztük ezt a remek kiállítást.

A nap folyamán még megnéztük a gyönyörűen felújított Mátyás templomot is és a napsütéses téli időben kellemes sétát tettünk a Budai Várnegyedben.

Köszönet a támogatásért a Békésszentandrás Nebulóiért Alapítványnak.

Révész Júlia

Fotó: Városi Könyvtár0

Közkívánatra folytatódnak a szabás-varrást népszerűsítő klubfoglalkozások

Dósa Zsuzsa (Fotó: Babák Zoltán)

Lázár Ervin Program a Cervinus Teátrumban