Connect with us

Szarvas

Közkívánatra folytatódnak a szabás-varrást népszerűsítő klubfoglalkozások

Fotó: Városi Könyvtár
Fotó: Városi Könyvtár

Nem tanfolyam, hanem klubfoglalkozás – szögezte le rögtön a beszélgetésünk elején Kisné Szalai Edina. A kreatív varró szeptemberben indította útjára a textil világa elnevezésű foglalkozását, a Városi Könyvtár berkein belül. Az alkalmakra előismerettől, tapasztalattól függetlenül mindenkit várnak, aki szeretne az alkotás varázsába elmerülni. Ebből kifolyólag a foglalkozásvezető szigorú tematikát sem állított fel. Legfőbb célja, hogy minden találkozásról egy újabb kinccsel térjenek haza a résztvevők.

Az első hónapokban a program egy pályázat keretein belül működött, a nagy érdeklődésre való tekintettel azonban a projekt lezárását követően sem szakadt meg a sorozat. Február 8-án az idei második alkalomra került sor, amikor a tél jegyében a részvevők kerékpár ülésvédőt készíthettek.

– Fontos szempont volt számomra, hogy élményszerűek legyenek ezek az órák, és gyakorlati ismereteket adjak át a résztvevőknek. Minden esetben megkapják a hölgyek az alapanyagokat és az instrukciókat, a foglalkozás végén pedig egy késztermékkel és remélhetőleg jó érzéssel a szívükben távozhatnak a könyvtárból – foglalta össze a legfontosabb tudnivalókat a foglalkozásvezető.

Hozzátette, természetesen nem hátrány, ha már korábban valaki már találkozott varrógéppel, de nem előfeltétele a részvételnek. A szükséges tudnivalókat mindenki fokozatosan elsajátíthatja, idővel pedig már magabiztosan használja az első ránézésre bonyolultnak tűnő szerkezetet.

Maráczi Klára sűrű elfoglaltságai ellenére mindig szakít rá időt, hogy a hónap második szombatját szabaddá tegye. Azt mondja, számára a varrás nem csak örömet és sikerélményt adott, hanem a foglalkozásoknak köszönhetően új barátokra is szert tett.

– Azt látom, hogy mindenki olyan nagy lelkesedéssel fog neki egy-egy munkadarabnak. Januárban sütőkesztyűt készítettünk, most pedig bicikliülést, amelyek első látásra rendkívül egyszerűnek tűnnek, de közben kiderült, hogy az elkészítésük sok türelmet és figyelmet igényel. Ha végre elkészül valami, az nagyon nagy lökést ad. Emlékszem, legutóbb az egyik társunk olyannyira megörült a végeredménynek, hogy azt követően otthon is egymás után gyártotta a sütőkesztyűket. Amióta felfedeztem a lehetőséget, én is vettem egy varrógépet, és szabadidőmben gyakran előveszem – újságolta eddig élményeit.

A hobbivarró úgy látja, gyakran az időhiány és az önbizalomhiány szab gátat az alkotási vágy kiteljesedésének, amit nehezít, hogy az oktatási rendszerből is kikerült a szabás-varrás alapjait adó tantárgy. Ennek ellenére biztat mindenkit, hogy tegye meg az első lépést, és csatlakozzon a klubfoglalkozásokhoz.

Kisné Szalai Edina legközelebb március második szombatján várja a kezdő és haladó varrókat, amikor a tervek szerint egy meleg házipapucs kerülhet ki a résztvevők kezei közül.

Népszerű

Fotó: Kepenyes Balázs Fotó: Kepenyes Balázs

Pódiumest a Turulban

Színház

Uhljar Tímea Uhljar Tímea

Fodrászati ismeretek – országos I. hely

Oktatás

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Szijjártó: A Gallicoop beruház és a kanyarban előz

Gazdaság

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Indiai mese a Vízi Színházban

Színház

A rovatot támogatja:

Archívum

2020. február
h k s c p s v
« jan   Már »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect