in ,

Nem született gól Gyulán

A tavaszi nyitányon a bajnokság 15. fordulóját rendezték a megyei első osztályban. A csekély létszám miatt ez már a harmadik kört jelentette a résztvevőknek, amelyben Gyulán próbáltuk megszerezni a pontokat, ami egyáltalán nem ígérkezett könnyű feladatnak, mivel a hazaiakat még nem sikerült két vállra fektetni a szezonban.

4. perc: Balogh végezhetett el szabadrúgást a hazai térfél közepénél, a remekül kanyarodó labdáról Farkas késett le a kapu előtt.
13. perc: Czirok előrevágott labdájával Bozsó Milán hagyta faképnél a védelmünket, majd miután beért a tizenhatoson belülre lőtt, de a szöget remekül záró Krnács eszén nem tudott túljárni.
40. perc: Nagy G. élesen meglőtt szabadrúgása ment el a bal kapufa mellett.

51. perc: Czirok jobboldali beadása gurult el a gólvonalunk előtt.
52. perc: Bozsó Milán beadását Czirok fejelte kapura középről, de erőtlen próbálkozása nem okozott gondot Krnácsnak. Az ellentámadásból ígéretes kontrát indítottunk, de a kettő az egyeses szituációt nem sikerült megfelelően kijátszani, így oda lett a helyzet.
65. perc: Nagy G. szögletét követően középre perdült ki a labda, éppen Nagy S. elé akinek nyolc méterről leadott lövése elakadt a védőinkben, majd a visszapattanót kapu fölé vágta.
68. perc: Styecz indította Bozsó Lászlót a balszélen, de Zacsok asszisztens lesállást vélt felfedezni az akcióban, maradjunk annyiban, érthetetlen meglátás volt.
72. perc: Nagy G. távoli kísérlete a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret.
73. perc: Nagy G. középre gurításával Bozsó Milán fordult kapura, 14 méterről lőtt is, de Krnács újból nagyot védett.

A heti csapadékos időjárás ellenére elfogadható talajú játéktéren kezdődhetett az összecsapás, ami az első félidőben nem igazán kényeztette el a didergő nézőket, az ez idő tájt használatos, idény eleji játék szóhasználat teljes mértékben megfelelt a pályán folyó történéseknek. A második felvonás már biztatóbban indult, nyíltabb lett a játék, több volt a tudatosság a felek játékában, de ez nem eredményezett gólt, gólokat, ami felmelegíthette volna a publikumot. A végjátékra próbáltunk cserékkel lendületet vinni a játékunkba, de ezen a napon hadilábon álltunk a góllövéssel, sőt igazán Kajárinak az egész meccs folyamán nem adtunk komolyabb feladatot, ennek megfelelően rúgott gól nélkül maradtunk. Az hogy nem kaptunk, elsősorban Krnács kapusunknak köszönhetjük, mert a hazaiaknak több nagy lehetőségük volt, de nem tudtak élni vele. Mindent összevetve, ha győzelem reményében is jöttünk Gyulára, nem lehetünk elégedetlenek a döntetlennel sem, részünkről ebben a meccsben nem volt több egy pontnál.
Jövő szombaton, hazai pályán a Szeghalom csapata ellen folytatjuk.

Gyulai TFC – Szarvasi FC ‘1905’ 0-0
Gyula, id. Christián László Városi Sporttelep – 200 néző. Játékvezető: Tóth Imre (Zacsok I., Varga L.)

Gyula: Kajári J. – Nagy S., Zsömbörgi M., Szabó Cs., Nagy G., Bozsó M., Czirok J., Bojtos A. (Bagyinszki A.), Pilán R., Repisky D. (Barthalos D.), Radics D.
Szakvezető: Berényi Tibor

Szarvas: Krnács R. – Szikora M. (Sindel R.), Süli A., Bozsó L., Polonszki P., Medvegy Á., Zima D. (Furár R.), Kriska N. (Varga I.), Styecz M., Farkas J., Balogh G. (Klimaj Z.)
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

Edzői nyilatkozatok:

Berényi Tibor: – Jó iramú, küzdelmes mérkőzésen, nagyon jó mentalitással játszott a csapat. A kapu előtti pontatlanságunk miatt nem sikerült megnyerni a mérkőzést. Egy góllal jobbak voltunk, erre a játékra lehet alapozni a jövőben.

ifj. Somogyi János: – Az akarat és a hozzáállás rendben volt, de a támadójátékunk miatt hiányérzetem van. Megyei első osztályú szinten hat-hét olyan játékosunk volt a pályán, akiknek minden mérkőzésen gólt kellene rúgniuk, vagy gólpasszt kellene adniuk, ezért vagyok csalódott.

Tudósítás: Furár Tibor (szarvasifc.hu)

Tóth Tamásné, a Szarvasi Család-és Gyermekjóléti Központ vezetője (Fotó: Babák Zoltán)0

Gyermekvédelmi tanácskozás: Egyre nagyobb veszélyt jelent az online világ

0

A WC-ülőkétől a marhafejekig – Elképesztő állapotok uralkodnak a Körös-parton