Connect with us

Sport

Átadták a csabacsűdi futballpálya felújított öltözőjét.

Dankó Béla, Gazsó Péter és Molnár József (Fotó: Babák Zoltán)
Dankó Béla, Gazsó Péter és Molnár József (Fotó: Babák Zoltán)

– Ez is egy olyan fejlesztés volt, ami összefogással jött létre, a pályázati források mellett települési forrást is igényelt – jelentette ki Dankó Béla országgyűlési képviselő, az MLSZ elnökségi tagja, a Békés megyei MLSZ társadalmi elnöke. A tetőre napelemek kerültek, a hőmérsékletről hűtő-fűtő klímák gondoskodnak, így energiatakarékosabban, környezetkímélőbben fog működni, de a cél sem elhanyagolandó, mivel az önkormányzat egy sportlétesítményt fejlesztett, ezzel a település lakosságát szolgálja, tette hozzá.

– Az idősebbektől elnézést kérek, de a fiatalabbakra helyezném a hangsúlyt, hiszen nagyon fontos az, hogy a településen élő fiatalok, gyerekek olyan körülmények között sportolhassanak, ami a kor követelményének megfelelő. Ebben az önkormányzat mindig is következetes volt.

– Tisztelt képviselőúr, tisztelt vendégeink – kezdte köszöntőjét Molnár József polgármester. – Azért mondom ezt, hogy tisztelt vendégeink, mert az időjárás miatt a vendégöltözőben tartjuk meg ezt a mai átadó ünnepségünket.

Az alkalomhoz illő humoros felütés után reményét fejezte ki, hogy a megjelentek közül mindneki otthon érzi magát.

Tájékoztatásul elmondta: Csabacsűd Nagyközség Önkormányzata, konzorciumi partnerével, a Csabacsűdi Gyermek Labdarúgó Egyesülettel közösen végezte a projektet. LEADER pályázat keretében nyertek öt forint híján 10 milliót, amihez 1,76 milliót tettek önerőként, tekintett Zsurzsucz Edinára, a Körösök Völgye Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület munkaszervezet-vezetőjére.

A fejlesztés során 15 ablakot és 2 bejárati ajtót cseréltek ki, utólagos homlokzati hőszigetelés valósult meg, 5 KW-os napelem került a tetőre. A belső helyiségek megfelelő hőmérsékletét három hűtő-fűtő klímaberendezéssel biztosítják. A konzorciumi partner eszközbeszerzés keretében asztalokat és székeket vásárolt az öltözőbe. A helyiségek belső festését saját erőből oldotta meg az önkormányzat.

Végezetül Molnár József elmondta, 2019-ben 16 pályázatuk volt folyamatban, előkészítés, illetve megvalósítás alatt. Mindezekhez jelentős segítséget kaptak Dankó Béla országgyűlési képviselőtől.

Az eseményen részt vett a Csabacsűdi GyLSE elnöke, Gazsó Péter is. Részükről az ünnepélyes felavatás megtörtént már vasárnap, amikor történelmi győzelmet arattak a tabellavezető mezőhegyesiek felett.

Népszerű

Gyere nyáron is a Gyakorlóba, és alkoss velünk!

Oktatás

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Vers rejtőzött a kavicsokon

Közösség

A fotó az Andragória – FC Gold mérkőzésen készült (Fotó: Babák Zoltán) A fotó az Andragória – FC Gold mérkőzésen készült (Fotó: Babák Zoltán)

A pizzások szállították első győzelmüket

Sport

Glutén és laktózmentes hortobágyi húsos palacsinta (Fotó: Gallicoop Instagram) Glutén és laktózmentes hortobágyi húsos palacsinta (Fotó: Gallicoop Instagram)

Glutén és laktózmentes hortobágyi húsos palacsinta

Ajánlatunk hétvégére

A rovatot támogatja:

Archívum

2020. március
h k s c p s v
« feb   ápr »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect