Connect with us

Sport

Szarvason tartotta ciklusértékelőjét a Magyar Labdarúgó Szövetség

Csányi Sándor és Dankó Béla (Fotó: Babák Zoltán)
Csányi Sándor és Dankó Béla (Fotó: Babák Zoltán)

Szarvason, a Liget Wellness és Konferenciahotelben tartotta ma a Magyar Labdarúgó Szövetség éves elnöki értkezletét. Az egésznapos program részeként délelőtt a Békés megyei polgármester-válogatott barátságos mérkőzésen csapott össze az MLSZ megyei igazgatóságok társadalmi elnökeivel. Ezután szakmai egyeztetés zajlott az MLSZ elnöksége, és az ország összes megyéje elnökeinek részvételével. Szarvasra érkezett Csányi Sándor elnök, és Vági Márton főtitkár is.

– A Magyar Labdarúgó Szövetségnél most zárjuk az új elnökség második ciklusát. Engem ért a megtiszteltetés, hogy én képviselhetem az amatőröket a Magyar Labdarúgó Szövetség kilencfős elnökségében, ezért merült fel, hogy Békés megyében rendezzük meg, Szarvasra hozzuk az elnöki értekezletet, amin az elmúlt öt, illetve 10 évet értékeljük, és beszéljünk egy kicsit a következő ötéves ciklusról is – nyilatkozta a Newjságnak Dankó Béla a mérkőzés és a tanácskozás közötti pihenője alatt.

Csányi Sándor összefoglalta az elmúlt két ciklust. Pozitív oldaláról egyértelmű, hogy a magyar labdarúgás infrastruktúrája nemzetközileg is mérhető lett, jelentette ki. Sikernek könyvelte el, hogy jelentősen nőtt az igazolt labdarúgók száma, csakúgy, mint a 2016-os Európa-bajnokságon való szereplést, valamint a Videoton és a Fradi nemzetközi mérkőzéseit, még ha véleménye szerint a sajtó részéről túlzott volt az értékelése.

Negatívumként említette, hogy csak nagyon kis mértékben csökkent a külföldi játékosok aránya a magyar csapatoknál, mint ahogy az átlagéletkor sem csökkent jelentősen. Ennek oka, hogy az a terv, ami azt szolgálta volna, hogy a magyar fiatalok több lehetőséget kapjanak, sajnos nem sikerült.

Dankó Béla országgyűlési képviselő, az MLSZ elnökségi tagja, az MLSZ Békés megyei társadalmi elnöke az amatőr futballban 2015 és 2019 között hozott intézkedésekről és az MLSZ stratégia amatőröket érintő elemeiről tartott összefoglalót. Kiemelte a főbb elemeket, mint a finanszírozást, az amatőr-létesítmény fejlesztést, a társadalmi bázis szélesítését, valamint a sportszakemberek képzését.

Őt követően az amatőr futballon túl téma volt a professzionális futball, valamint az utánpótlás-fejlesztés koncepciója is.

Népszerű

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Időradír

Színház

Gróf Bolza Pál kastélya diszkófényekben (Fotó: Babák Zoltán) Gróf Bolza Pál kastélya diszkófényekben (Fotó: Babák Zoltán)

Otthoni stúdióban kezdődött, a Bolza-kastélyban fejeződött be

Virtuális turista

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Tangó & Dance Evolution a Körös fölött

Kultúra

A Kávészünet és egy tejeskávé-rajongó (Fotó: Babák Zoltán) A Kávészünet és egy tejeskávé-rajongó (Fotó: Babák Zoltán)

Kis esti Kávészünet a Körös partján

Koncert

A rovatot támogatja:

Archívum

2020. március
h k s c p s v
« feb   ápr »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect