in

Online hirdet eredményt a Valami március 15-én

Sinka Dóra, Balla Edit és Horváth Mariann (Fotó: Babák Zoltán)0
Sinka Dóra, Balla Edit és Horváth Mariann (Fotó: Babák Zoltán)

Csütörtökön zajlott a Valami március 15-i ünnephez kapcsolódó pályázatának a zsűrizése. Ahogy arról korábban hírt adtunk, a valamisek az 1848-as forradalom előtt tisztelgő nemzeti ünnep kiegészítőihez szerettek volna kreatívan hozzátenni valami újdonságot, hiszen a kokárda is egy kreatív újítás volt akkoriban. Ezzel szerettek volna kapcsolódni a helyi általános iskola és az önkormányzat megemlékezéséhez.

– A meghirdetett kokárdapályázat eredményhirdetését a település március 15-i ünnepségére terveztük, ezzel szerettünk volna kapcsolódni a helyi megemlékezéséhez, ami sajnos a koronavírus miatt kihirdetett vészhelyzethez igazodva elmaradt. Akkor most győzött a korona? Hát nem! Eredményhirdetésre az online szabad sajtó nem is lehetne alkalmasabb – írta online riportunkban Cziglédszky Marianna, a Valami alkotóközösségének egyik életre hívója.

Köszönjük az alkotóknak a részvételt, a Körös Művelődési Ház és Könyvtárnak a közreműködést, a támogatóknak pedig a felajánlásokat. Az elsők 3000 Ft értkékű Maczy utalványt, a 2. helyezettek 2000 Ft értékű HOMA dekor utalványt, a harmadikok 1000 Ft Virágkertész utalványt kapnak.

Virágné Györgyike ötlete alapján Lázár Julika nemzeti színű mézeskalács nyakláncokat készített minden alkotónak. Az utalványokat, mézeskalács nyakláncokat a Valami közösségének a tagjai igyekeznek mihamarabb eljuttatni a résztvevőknek.

S akkor jöjjön az eredményhirdetés:

Zsűri tagjai voltak Balla Edit, a Békésszentandrási Kézműves Egyesület elnöke, dr. Lesfalvi Balázs, Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzat alpolgármestere, Farkasné Sinka Dóra, a Valami alkotóközösség alapító tagja.

Értékelés módja: A pártatlanság megóvása érdekében a beérkezett pályaművek sorszámmal lettek ellátva, az értékelés során a zsűri kizárólag a sorszámok segítségével tudta azonosítani az alkotásokat. A pályázatot beküldő azonosítása a bírálat végeztekor, az értékelő lapok összesítésekor történt meg.

Alkalmazott technikák: horgolás, sujtás, varrás, zsugorka

Eredmények:

I.korcsoport: 3-10 év között (3 pályamű)
I. helyezett: Kollár Nikolett (3. sorszám)
II. helyezett: Lestyan Sára (2. sorszám)
III. helyezett: Nagy Lotti (1. sorszám)

II. korcsoport: 11-18 év (2 pályamű)
I. helyezett: Kelcsi Maja (11. sorszám)
II. helyezett: Urbancsok Panka (12. sorszám)

III. korcsoport: 19 év felett (9 pályamű)
I. helyezett: Majorné Almási Gabriella (24. sorszám)
II. helyezett: Kelcsi Sarolta (28. sorszám)
III. helyezett: Nagy Ágnes (23. sorszám), Nyemcsok Mihályné (25. sorszám)

0

Röplabda ünnep a Vajdában

Széplaky Géza és Szemerédi Bernadett0

16 órától közösségi csatornáin keresztül közvetít ünnepi műsort a Cervinus Teátrum